Verimsiz göletler, iyileştirme projeleri sayesinde 600 hektarlık alanı suluyor

Samsun Tarım İl Müdürlüğü, Bafra, Vezirköprü ve Havza'daki göletlerde yapılan damlama ve yağmurlama sistemi projeleriyle, 600 hektar tarım alanını mod

Samsun Tarım İl Müdürlüğü, Bafra, Vezirköprü ve Havza'daki göletlerde yapılan damlama ve yağmurlama sistemi projeleriyle, 600 hektar tarım alanını modern sulama sistemine kavuşturdu. Müdürlük, 5. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamındaki alt yapı çalışmalarına 859 bin lira kaynak aktardı.

Çalışmalar kapsamında, 'Bafra İkizpınar Sulama Göletini Damlama Sulama Sistemine Dönüştürülmesi Projesi' ile 250 hektar, 'Vezirköprü Yukarınarlı Göleti Sulamasının Yağmurlama Sulama Sistemine Dönüştürülmesi Projesi' ile 250 hektar ve 'Havza Kaleköy HİS ve Sulama Göletini Yağmurlama Sulama Sistemine Dönüştürülmesi Projesi' ile 100 hektar tarım alanı kapalı sistem sulama şebekesine dönüştürüldü.

Bafra, Vezirköprü ve Havza kaymakamlıkları Köylere Hizmet Götürme Birliği başkanlıkları ile yürütülen toplu sulama projeleri tamamlanmasıyla toplam 600 hektar tarım alanı modern sulama imkânlarına kavuşturulmuş oldu.

Üç ilçede sonuçlandırılan toplu sulama projelerinin toplam tutarının ise 859 bin 191 TL olduğu ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 644 bin 393 TL'sinin hibe desteği ile yapıldığı bildirildi.

Uygulanan projeler sonucunda, kırsal kesimde yaşayan köylülerin refah seviyesini artırmak ve kırsalda yaşayan halkın ekonomik gücünü artırarak kente göçün engellenmesi bekleniliyor.