Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı başladı

Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı, Türkiye'nin ev sahipliğinde Avrupa Konseyi Daimi Komiteler Başkanları Ortak Toplantısı ve Adalet Bakan

Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı, Türkiye'nin ev sahipliğinde Avrupa Konseyi Daimi Komiteler Başkanları Ortak Toplantısı ve Adalet Bakanlıkları Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı ile başladı. Adalet Bakanı Sadullah Engin'in de katıldığı toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını 11 Kasım 2010'da devralması nedeniyle Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı İstanbul'da yapılıyor. Oturumlarda ''Şeffaf ve Etkin Adalet'' ile ''Günümüz Avrupa'sında Cezaevleri'' konuları ele alınacak.

Konferans, Avrupa Konseyi Daimi Komiteler Başkanları Ortak Toplantısı ile Adalet Bakanlıkları Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı ile başladı. Adalet Bakanı Sadullah Engin'in de katıldığı toplantı bugün basına kapalı olarak yapılacak. Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansının açılış toplantısı ve açılış konuşmaları, yarın yapılacak. Konferansın bitiminin ardından 26 Kasım Cuma günü saat 13.00'te değerlendirme toplantısı düzenlenecek.