Askerler katılmadı, Başbakan yalnız geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'ndeki eşli Cumhuriyet Bayramı resepsiyona askerler katılmadı. Başbakan Erdoğan'ın da yalnız katıldığı resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'ndeki eşli Cumhuriyet Bayramı resepsiyona askerler katılmadı. Başbakan Erdoğan'ın da yalnız katıldığı resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'ndeki eşli Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu başladı.

Gül, Köşk'e çıktıktan sonraki bu 4'üncü resepsiyona, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ilk defa katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'teki resepsiyona yalnız gelirken, askeri personel resepsiyona gelmedi.

Resepsiyona katılan bazı bakanlar eşli bazıları ise yalnız geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konuklarını karşılayacakları salona geldiklerinde, basın mensuplarına birlikte poz verdi ve gelen bütün konuklarla tek tek tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyon tartışmalarıyla ilgili olarak "Türkiye bütün renkleriyle burada" derken, Başbakan Erdoğan ise "Köşk dışındaki resepsiyonu doğru bulmuyorum, TSK buraya gelmeliydi. Bu gecenin resepsiyon yeri Köşk'tür" dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmayışıyla ilgili olarak ise "bunlar şık şeyler değil" açıklamasında bulundu.