Türkiye ve Rusya mutabakata vardı

Türkiye Botaş enerji şirketi Rusya'nın doğalgaz ihracat firması Gazprom'la yeni doğalgaz şartnamesi üzerinde mutabakat sağladı.

İki tarafın da temsilcileri anlaşmadan memnun kaldıklarını söyledi. Türkiye'de temalarda bulunan Gazprom CEO yardımcısı Aleksander Medvedev, Türkiye pazarının kendileri için ilgi çekici bir perspektif sunduğunu belirtti.

Botaş Genel Direktör Vekili Mehmet Konuk'la görüşen Medvedev, "Türkiye pazarı bize çok ilgi çekici bir perspektif sunuyor ve bu anlaşmalar işbirliğimizin daha da gelişmesine temel teşkil ediyor" dedi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada tarafların Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz arzı konusundaki ikili işbirliğiyle ilgili perspektifleri masaya yatırdıkları ve standart kontrat prosedürleri kapsamında doğalgaz şartnamesi üzerinde mutabakata vardıkları kaydedildi.

Taraflar ayrıca doğalgaz piyasasının temel prensiplerine, özellikle de "al ya da öde" şartına ve petrol ürünleri sepetine bağlı olarak belirlenen fiyatlandırma formülüne uyduklarının altını çizdi.

Toplantı neticesinde taraflar, yapılan anlaşmaların uygulanmasının Rusya ile Türkiye arasındaki enerji alanındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına dair inançlarını ifade etti.