İstanbul sular altında!

İstanbul Valisi Muammer Güler sabah başlayan aşırı sağanak yağıştan sonra meydana gelen selde, 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul sular altında!
 

Silivri ' de başlayan ve sel baskınlarına neden olan yağış bu kez İstanbul ' u vurdu . İstanbul ' da İkitelli , Gü ; neşli , Kü ; ç ; ü ; kç ; ekmece , Gaziosmanpaşa , gibi semtlerde yü ; zlerce ev ve işyeri taşan derelerin getirdiği suların altında kaldı . İstanbul Valisi Muammer Gü ; ler Başakşehir ve Kü ; ç ; ü ; kç ; ekmece ' de 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini 8 kişinin de kayıp olduğunu aç ; ıkladı .

TEKSTİL İŞÇ ; İSİ 7 KADIN SERVİSTE Ö ; LDÜ ;

Halkalı ' da bir tekstil atö ; lyesinde ç ; alışan 10 kişi taşıyan servis minibü ; sü ; fabrikanın bahç ; esine girdiğinde sular altında kaldı . Minibü ; steki 3 kişi kurtarılırken , araç ; tan inemeyen 7 kadın ç ; alışan boğularak hayatını kaybetti .

TIR GARAJINDA CESET SAYISI ARTIYOR

Halkalı ' da 7 kişinin boğularak ö ; ldü ; ğü ; tahmin edilirken sabah saatlerinde İkitelli TIR Garajın ' da bulunan ceset sayısı dö ; rde ç ; ıktı . Bu bö ; lgedeki ceset aramalarını sü ; rdü ; rü ; en ekipler 3 cesede daha ulaştı .

Yapılan ç ; alışmalarda , bö ; lgede 2 kişinin cesedi daha ç ; ıkarılarak morga gö ; tü ; rü ; ldü ; . Bir tır iç ; erisinde sıkışan bir kişinin cesedi de ç ; ıkarılmaya ç ; alışılıyor .

Cesetlerden birinin bö ; lgede kü ; ç ; ü ; kbaş hayvan otlatan bir ç ; obana , diğerinin de tır garajındaki bir gü ; venlik gö ; revlisine ait olduğu belirtildi .

Garajdaki tü ; m araç ; ların kullanılamaz hale geldiği gö ; rü ; lü ; rken , sel suları arasında telef olan kü ; ç ; ü ; kbaş hayvan ö ; lü ; lerine de rastlanıyor .

TEM YOLU SULAR ALTINDA KALDI

İkitelli Basın Ekspres Yolu Ayamama Deresi ' nin taşmasıyla işe giden servis ve belediye otobü ; sleriyle ö ; zel araç ; ları sular altında bıraktı . Araç ; ların ve otobü ; slerin ü ; zerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı beklerken , İstanbul ' un ç ; eşitli semtlerinden binlerce vatandaş itfaiye ' den su baskınları iç ; in yardım istedi . Bu arada su baskınlarının olduğu otoyollarda araç ; ların sel suları ile sü ; rü ; klendiği gö ; rü ; ldü ; . Ç ; atalç ; a ve Silivri ' ye mü ; dehale eden itfaiye ve kurtarma ekipleri aşırı yağış alan İstanbul ' a yö ; nlendirilmeye başladı . Yağmur nedeniyle Esenler , Bağcılar , Gaziosmanpaşa , Kü ; ç ; ü ; kç ; ekmece ' de yü ; zlerce ev ve işyerini alt geç ; itleri su bastı . Vatandaşları sular iç ; inden itfaiye ekipleri kurtardı .

ARAÇ ; LARIN İÇ ; İNDE CAN PAZARI YAŞANDI

Her şiddetli yağmurda taşan ve ç ; evreye tehlike oluşturan Ayamama Deresi yine taşarak Basın Ekspres yolunu sular altında bıraktı . Yü ; zlerce işyerinin sular altında kaldığı İkitelli Gü ; neşli bö ; lgesinde vatandaşlar araç ; larının ü ; zerine ç ; ıkarak kurtarılmayı bekledi . Sel suları dere kenarında bulunan tü ; m fabrikaları su altında bıraktı . Sel suları bazı fabrikaların 3 ' ncü ; katına kadar ulaştı . Araç ; ları iç ; inde mahsur kalanların ç ; oğu kendi imkanları ile kurtuldu .

DERENİN ERKEN SAATTE TAŞMASI BÜ ; YÜ ; K BİR FACİAYI Ö ; NLEDİ

Ayamama Deresi , saat 06 . 30 sıralarında Basın Ekspres yolunda araç ; trafiğinin yoğun olmadığı bir saatte taştı . Sel sularına ö ; zellikle servis minibü ; slerini yakalandı . Trağin yoğun olduğu saate taşması durumunda binlerce otomobil sel sularına kapılacak ve bü ; yü ; k bir kaos yaşanacaktı . Ancak derenin erken taşması bunu ö ; nledi . Selde mahsur kalan servis minibü ; sleri ve belediye otobü ; sdekileri itfaiye ekipleri kurtardı .

İTFAİYE EKİPLERİ İKİTELLİ TIR GARAJINDA CESET ARIYOR

Sel suları ile birlikte İkitelli tır garajlarında bulunan araç ; lar sü ; rü ; klenirken , araç ; larının iç ; inde bulunan şofö ; rlerin arama ç ; alışmalarına başlandı . İtfaiye ekipleri tırları tek tek kontrol ediyor .