'CHP bize gelmezse biz onlara gideriz'

Başbakan, “Kürt açılımı konusunda tüm partilerden randevu talep ettik. CHP’den cevap alamadık. Gelmediği takdirde biz gideriz. Gider düşüncelerimizi müzakere ederiz” dedi

'CHP bize gelmezse biz onlara gideriz'
 

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan , demokratik aç ; ılım ç ; alışmaları kapsamındaki randevu taleplerine yanıt vermeyen CHP iç ; in , &ldquo ; Dilerim ki , Meclis aç ; ılana kadar bu konuda bir yanıt gelir . Gelmezlerse biz gideriz&rdquo ; dedi .

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' nin il protokolü ; iç ; in verdiği iftara katılan Erdoğan , ö ; zetle şunları kaydetti :

YAZILI RANDEVU İSTEDİK : ( Kü ; rt aç ; ılımı konusunda ) Biz daha dinliyoruz . Bü ; tü ; n siyasi partiler , STK ' lar , akademisyenler , medyanın temsilcileri kim bu konuda bir şey sö ; yleyebilecekse herkes sö ; ylü ; yor . Yü ; zde 1 ' in ü ; zerinde oy almış bü ; tü ; n siyasi partilerin hepsine bizzat bakanım yazılı olarak randevu talep etti . Bir tek MHP olumsuz bir yanıt verdi , CHP ' den herhangi bir cevap almadık . Sö ; zlü ; olarak onlar da olumsuz yaklaştı . Temenni ederim ki , Meclis aç ; ılana kadar bu konuda bir yanıt gelir . Gelmediği takdirde biz gideriz .

HAYAL BİLE EDEMEYİZ : CHP ' nin Kü ; rt sorunu ile ilgili raporu belli . Biliyorsunuz sayın Baykal aç ; ıkladı , &ldquo ; Raporumuzun arkasındayız&rdquo ; dedi . Bu da zaten işimizi kolaylaştırıyor . Sayın Baykal ' ın o raporundakileri var ya , biz hayal bile edemeyiz . O denli ileri bir aşama . Ama biz burada yine de gerekli randevularımızı talep ederiz . Gider kendileriyle hem raporlarını da ortaya koyarız hem de bü ; tü ; n genel dü ; şü ; ncelerimizi kendileriyle mü ; zakere ederiz .

KORKUNUN NEDENİ Ö ; ZGÜ ; VEN EKSİKLİĞİ : Tü ; rkiye ' nin korkularla varabileceği bir yer yoktur . Attığımız her adım karşısında &ldquo ; Tü ; rkiye bö ; lü ; ndü ; , bö ; lü ; nü ; yor , bö ; lü ; necek&rdquo ; demek ç ; ok bü ; yü ; k bir ö ; zgü ; ven eksikliğine işaret eder . Bu da hiç ; kimseye fayda sağlamaz . Tü ; rkiye kırılgan bir ü ; lke değil .

PENCEREDEN YOL GÖ ; ZLEYEN ANNELER : Tü ; rkiye ' nin 81 vilayetinde nice anneler ve nice babalar 24 saat boyunca evlerinin penceresinden yol gö ; zlü ; yor . Bunu gö ; rmemezlikten gelemezsiniz . Bü ; yü ; ttü ; kleri fidan gibi delikanlıların evlerine dö ; nmesini hasretle bekliyor . 24 saat boyunca ç ; alan her telefona korkuyla , tedirginlikle , bir yü ; rek sızısıyla koşan bir annenin psikolojisini aç ; ık sö ; ylü ; yorum , hiç ; bir siyasi demeç ; , aç ; ıklama , sö ; ylem ve nutuk izah edemez . Bu annelerin hislerini anlamak , yü ; rek sızısına ortak olmak senin , benim , herkesin en ö ; nemli vazifesidir .

BİZİ TAŞA TUTSUNLAR : Demokratik aç ; ılıma karşı duranlar gitsinler annelerin yü ; reklerini serinletecek , gö ; zyaşını dindirecek bir ö ; neri getirsinler . Yok olmaz , bu ç ; are değil , bir ö ; neri getir arkadaş . Hiç ; duydunuz mu Allah aşkına , olmaz diyenlerin hiç ; şö ; yle olur dediğini duydunuz mu arkadaş . Eğer diyorlar da biz yapmıyorsak , bizi taşa tutsunlar , topa tutsunlar . Bir de ö ; neriyle gelin Allah aşkına .