Erdoğan “Bu saldırılar açılımı baltalamak için yapılıyor”

Erdoğan, Şemdinli’den gelen 4 şehit haberi için; “Demokratik açılımı engellemeye çalışan bir girişim olarak görüyorum” dedi.

Erdoğan “Bu saldırılar açılımı baltalamak için yapılıyor”
 

Terö ; r saldırısına ilişkin ilk değerlendirme Başbakan Erdoğan ' dan geldi . Gazetecilerin , ' Aç ; ılım sü ; recinde 4 tane şehit ; ne yapılması gerekir? ' sorusuna Erdoğan , ' Tabi kaybı ancak Allah bilir de , ben insan olarak olaya baktığımda , demokratik aç ; ılım sü ; recini baltalamaya ve engellemeye ç ; alışılan bir girişim olarak değerlendiriyorum ' dedi . Demokratik aç ; ılımın en ö ; nemli yanı olan terö ; r sorunuyla mü ; cadelenin kararlılıkla devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Erdoğan , ' Bir yerde ' kardeşlik projesi ' olan bunu engellemeye ç ; alışan mihraplara karşın , bizim durmamız mü ; mkü ; n değil . Bugü ; nkü ; olayın nasıl olup olmadığını da bir neticesini almak lazım . Bunu inşallah yetkililerden alacağız . Ne olmuş gerç ; ekten ' dedi .
Erdoğan , sü ; rece ilişkin olarak , &ldquo ; Biz ü ; lkenin tamamı değiliz . Oturalım konuşalım&rdquo ; dediğini hatırlatarak , ' Bu ortak sorunumuz değil mi? Yoksa bir sorun yok mu? ' diye sordu .

HAKKARİ ' DEKİ SALIDIRININ DETAYLARI

Hakkâ ; ri ' de arazi taraması yapan birliğin ü ; zerine el bombası atıldı ; olayda 1 astsubay ve 3 uzman ç ; avuş şehit olurken 1 asker de yaralandı .

Hakkâ ; ri ' nin Şemdinli ilç ; esi kırsalında ö ; nceki gü ; n başlayan ve dü ; n de devam eden hava destekli operasyon kapsamında , Irak sınırında bulunan Derecik , Balkayalar , Koç ; yiğit ve Yeşilova bö ; lgelerinde ç ; ok sayıda askerin katıldığı bir operasyon dü ; zenlendi . Operasyon kapsamında , Balkayalar bö ; lgesinde arazi arama tarama faaliyeti yapan askeri birliğin ü ; zerine PKK ' lı terö ; ristlerce el bombası atıldığı , patlamada Jandarma Astsubay Ç ; avuş Aydın Gü ; leken ( 23 ) , Uzman Ç ; avuş Sadık Yeniekinci ( 25 ) , Uzman Ç ; avuş Mehmet Gü ; ç ; lü ; ( 24 ) , Uzman Ç ; avuş Abdullah Erkmen ( 23 ) şehit olduğu yaralanan bir asker ise Hakkâ ; ri Asker Hastanesi ' nde tedavi altına alındığı bildirildi . Patlamanın ardından ç ; ok sayıda asker sevk edilen bö ; lgede hava destekli operasyon devam ediyor . Acı haberi alan şehitlerin evlerinde ise bü ; yü ; k bir acı hü ; kü ; m sü ; rü ; yor . Jandarma Astsubay Ç ; avuş Aydın Gü ; leken ' in şehit olduğu haberi , Mersin ' in Tarsus ilç ; esindeki baba evine giden askeri yetkililer tarafından verildi . Baba Hü ; seyin Gü ; leken ile anne Mü ; nevver Gü ; leken fenalaştı . Mü ; nevver Gü ; leken , 70 . Yıl Tarsus Devlet Hastanesi ' ne kaldırılırken Gaziantepli Uzman Ç ; avuş Sadık Yeniekinci ' in şehit olduğu haberi de Kıbrıs Mahallesi ' ndeki evinde bü ; yü ; k yıkım yarattı . 1 ay ö ; nce doğum yapan eşi Fatoş , sinir krizleri geç ; irdi . Yeniekinci ' nin iki ay ö ; nce tayininin Tunceli ' den Şemdinli ' ye ç ; ıktığı ö ; ğrenildi . 10 ay ö ; nce evlendiği ö ; ğrenilen Jandarma Uzman Ç ; avuş Mehmet Gü ; ç ; lü ; ' nü ; n Mersin ' de yaşayan annesi Emine Gü ; ç ; lü ; , ' Benim kuzum şehit oldu . Başbakanımız ne olur bitirsin bu yanlışları ' diyerek gö ; zyaşlarına boğuldu . Ankara Polatlı ' da yaşayan Jandarma Uzman Ç ; avuş Abdullah Erkmen ' in tek ç ; ocuk olduğu baba ocağı ise bü ; yü ; k bir yasa bü ; rü ; ndü ; .