Geçici işçilerin büyük sevinci

Zonguldak'ta geçici iş başvurusu yapıp kuradan ismi çıkan işsiz gençler, büyük sevinç yaşadı. Atatürk Kültür Merkezi'nde geçici işçi alımına yönelik çekiliş yapıldı. Kuradan isminin çıkması için umutla bekleyen işçi adaylarından kimisi sevindi kimisi de ümidini gelecek kuralara erteledi.

Geçici işçilerin büyük sevinci
 

Zonguldak merkez ve ilç ; elerinde , İl Ö ; zel İdare Mü ; dü ; rlü ; ğü ; bü ; nyesinde ' şofö ; r ' ve ' yardımcı hizmetler ' alanında geç ; ici olarak ç ; alıştırılmak ü ; zere 25 asil , 6 yedek aday seç ; ildi . Geç ; ici de olsa iş sahibi olmak iç ; in başvuran bin 159 kişiden 25 ' i asil , 6 ' sı yedek olmak ü ; zere 31 personel adayının ismi kuradan ç ; ıktı . Toplam 5 ay 26 gü ; n ç ; alışacakları bir işe yerleşti . Bu işç ; ilerden biri de Bahar Karadağ ( 23 ) . Karadağ , ' Seç ; ildiğime ç ; ok şaşırdım . Ç ; ıkmayacağını zannediyordum . Hiç ; yoktan iyidir . Devlet gü ; vencesi altında ç ; alışmak gü ; zel olacak . ' dedi .
Kurada isminin okunmasıyla ayağa kalkarak bü ; yü ; k bir sevinç ; yaşayan Aydın Karaoğlu ( 41 ) , bir hafta ö ; nce ö ; zel sektö ; rde ç ; alıştığı işinden ayrılmak zorunda kaldığını , ilkö ; ğretim ve lisede okuyan 3 ç ; ocuğuna nasıl bakacağını dü ; şü ; nü ; rken geç ; ici de olsa bir iş bulmasının kendisini ç ; ok sevindirdiğini sö ; yledi . Karaoğlu , ' Bu yaştan sonra şansımız dö ; nü ; yormuş . Nasip işi! İş geç ; ici ama ben şü ; krediyorum . Bakın bunca arkadaş buraya umutla geldiler , dö ; ndü ; ler gittiler . Ben sevindim , onlar ü ; zü ; ldü ; ler . Hepsine ç ; ıkmasını da isterdim . Onlar da ç ; oluk ç ; ocuk babası . ' diye konuştu .
Bir tü ; pç ; ü ; de şofö ; r olarak ç ; alışan 2 ç ; ocuk babası Emre Şeref de ç ; ekilişten isminin ç ; ıkması ü ; zerine şaşkınlıkla sevinci bir arada yaşadığını sö ; yledi . Şeref , iş ç ; ıktığı iç ; in heyecanlandığını , şartlara gö ; re işe gireceğini ; ancak 5 ay 26 gü ; n sonra işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olmanın ü ; zü ; ntü ; sü ; iç ; inde olduğunu kaydetti .