Ataması yapılmayan öğretmenler Başbakanlık'a yürüdü

Ataması yapılmayan bir grup öğretmen, atamalarında yaşanan adaletsizliği protesto etmek için Başbakanlık'a yürüdü. Polis tarafından Başbakanlık yakınlarındaki Güvenpank'ta toplanmalarına izin verilen öğretmenler burada yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

 

Ankara dışından gelen Ataması Yapılmayan Ö ; ğretmenler Platformu ( ATÖ ; P ) ü ; yesi yaklaşık 500 ö ; ğretmen , ö ; ğretmen atamalarındaki yaşanan adaletsizliği kamuoyuna duyurmak iç ; in Demirtepe Metro İstasyonu ' nda biraraya geldi . Burada toplanan ö ; ğretmenler daha sonra basın aç ; ıklaması yapmak iç ; in Başbakanlık binasına yü ; rü ; mek istedi . Polis tarafından Başbakanlık binasına yaklaşmalarına izin verilmeyen ö ; ğretmenler ancak polisin gö ; sterdiği yakındaki Gü ; venpark ' a kadar yü ; rü ; yebildiler .

Parkta toplanan ö ; ğretmenler ' KPSS ' ye hayır , kadrolu ö ; ğretmen olmak istiyoruz , ü ; cretli kö ; leliğe hayır ' diye sloganlar attı . Ataması Yapılmayan Ö ; ğretmenler Platformu ( ATÖ ; P ) adına bir basın aç ; ıklaması yapan Ö ; ğretmen Erkan Subaşı , Personel Dairesi Genel Başkanlığı tarafından ü ; lke genelindeki ö ; ğretmen ihtiyacının 140 bin kişi olarak belirlendiği bir ortamda Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u ' nun 2009 yılı iç ; in atanacak ö ; ğretmen sayısını 15 bin kişi olarak aç ; ıklamasının ö ; ğretmenler ve bu ü ; lkenin geleceği iç ; in bir zulü ; m olduğunu sö ; yledi . 15 bin atamanın yapılması bir yana bu sayının 8 bin tanesinin tek branşa ayrılmasının ve bu sayıların sadece 5 bin tanesinin kadrolu olarak atanmasının tam bir talihsizlik olduğunu sö ; yleyen Subaşı , yaşanan bu haksızlıklar karşısında okul ö ; ncesi ö ; ğretmenliği meslektaşlarının atama fazlalığına bile ö ; ğretmenlerin buruk bir sevinç ; gö ; stermek zorunda bırakıldığını savundu .

Erkan Subaşı , ö ; ğretmenlerin atamalarda yaşadığı tü ; m bu haksızlıkların yanında ö ; ğretmenlerdin hayallerini ve umutlarını yıkmak iç ; in ç ; ıkartılmış olan ü ; cretli ö ; ğretmenlik durumuna da tepki gö ; stererek ' Sayın Nimet Ç ; ubukç ; u ' ya soruyoruz : Hangi meslekte ü ; cretli kö ; lelik vardır? ' dedi .

Subaşı hü ; kü ; mete de seslenerek ü ; cretli ö ; ğretmenliğin kaldırılmasını , şubat atamalarına kadar 200 bin ö ; ğretmenin atanmasını ve KPSS ' nin kaldırılarak yerine daha gü ; venli , geç ; erliliği yü ; ksek olan başka bir yö ; ntemle ö ; ğretmenlerin geleceğinin belirlenmesini istedi .

Yapılan basın aç ; ıklamasının ardından bir sü ; re daha sloğan atan ö ; ğretmenler dana sonra Gü ; venpark ' ta yarım saat oturma eylemi yaptı . Ö ; ğretmenler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı . ( CİHAN )