Taksim'de güvenlik en üst seviyede

İstanbul'un gözde mekanı İstiklal Caddesi ve Taksim'de tacizcilere ve kapkaça karşı üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Taksim'de güvenlik en üst seviyede
Bir olumsuzluk yaşanması halinde polis, anında güvenlik kamerası ile zanlıların kimliğini tespit edecek. Yeni yılda taciz olaylarıyla gündeme gelen Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri artırıldı. Bin 500 polisin görev aldığı Taksim'de satıcı kılığındaki Güven Timleri de olası bir olumsuzluğa müdahale için hazır bekliyor.

İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının merkezi olarak kabul edilen Taksim bu sene de yeni yıla sessiz giriyor. Belediyenin yılbaşı kutlaması organize etmemesine rağmen çok sayıda vatandaş sıcak havayı da fırsat bilerek Taksim Meydanı'na geldi.

Taksim Cumhuriyet anıtı çevresindeki demir korkuluklara oturan vatandaşlar, seyyar satıcılar tarafından satılan sıcak çaylardan içiyor. Olumsuz olaylarla gündeme gelen Taksim'de bu sene güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı. Taksim Meydanı ve çevresinde yüzlerce polis sürekli devriye halinde dolaşıyor. Satıcı kılığındaki Güven Timleri de yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek. Mobese kamyonu ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi de Taksim Meydanı'nda hazır bekliyor. Bir olumsuzluk yaşanması halinde polis, çevreye yerleştirilen çok sayıda güvenlik kamerası ile zanlıların kimliğini tespit edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda seyyar satıcı Taksim Meydanı'na akın etti. Seyyar satıcılar yeni yıl şapkaları, ışıklı çubuklar ve maytapları satmak için Meydan'ın dört bir yanına dağıldı.