Şehit babası: Şehit aileleri barış istiyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü mevkiinde pusu sonucu şehit düşen 7 er toprağa verildi, ancak şehit aileleri, başkalarının aynı acıyı yaşamaması için barışın vazgeçilmez olduğunu savunmaya devam ediyor.

Geçen yıl Şırnak'ta şehit düşen Zeki Yolcu'nun babası Abdulcebbar Yolcu, Tokat'taki saldırıda şehit düşen Yakup Mutlu'nun Muş'un bulanık ilçesi Örenkent köyünde oturan şehit babası Kazım Mutlu'nun taziyesine katıldı. Acılı iki baba, ne şekilde olursa olsun barışın sağlanması gerektiğini vurguladılar.
Şehit Yakup Mutlu'nun babası Kazım Mutlu, Siyasi partilerin gündemindeki hıyanet tartışmalarını sert dille eleştirerek, tartışmalara son verilerek biran önce barışın yollarının aranmasını istedi. Ateşin, düştüğü yeri yaktığını hatırlatan acılı baba Mutlu, "Muş, bir yılda 5 şehit verdi. Nereye kadar devam edecek bu savaş. Biz ne şekilde olursa olsun barıştan tarafız. Geçen yıl Şırnak'ta şehit düşen başka bir evladımızın babası yanımda. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Biz bu acıların artık son bulması için biran önce bütün siyasi iradeler barış tarafında yerini almasını bekliyoruz" dedi.
Herkesi, demokratik açılıma destek vermeye çağıran baba Mutlu, "Bu kavganın bitmesi için barış olsun. Bu barışın olması için Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a destek vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
İKİ ŞEHİT ARASINDAKİ BENZERLİK
İki asker de PKK'lı teröristlerce şehit edilirken, ikisi de Muş'un Bulanık ilçesinden idi. İkisi çok çocuklu bir ailenin evladıydı. Yakup Mutlu 10 kardeşe sahipken, Zeki Yolcu 11 kardeşe sahip; bir şehidin terhisine 45 gün, diğer şehidin terhisine 83 gün kala şahadet şerbetini içtiler. İki şehit de nişanlıydı. Birinin nişanlısının adı Semra Yalçın, diğerinin nişanlısının adı Semra Laçin. Nişanlılardan biri dayı kızı, diğeri teyze kızıydı.
İki şehit de şehit olmadan birkaç gün önce ailesini arayarak, düğün hazırlıklarını yapmasını istemişti. İkisinin annesi, çocuklarının cenaze törenine katılmadı; birinin annesi vefat etmiş, diğerinin annesi yeni ameliyat olmuş hasta yatıyordu. Bu kadar benzerliği bulunan iki şehidin babaları da aynı şeyi söylüyordu. İkisi de barış istiyor. İki şehit babası da "Başka anne babalar evlat acısı yaşamasın" diyor.