Onlara anladıkları dilde gereken cevap verilecektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokat'ta 7 askerimizi şehit olmasının ardından saldırıyı PKK'nın üstlenmese sert tepki gösterdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bugüne kadar pek çok eylem yapanlar, bugün de vahşice ve alçakla yedi askerimizi şehit etmişlerdir. O zaman onlara anladıkları dilden cevap vermek üzere onları yakalamak, bu eylemlerinden dolayı sorguya çekmek, hükümetin de adliyenin de yargının da görevidir'' dedi.

Arınç, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 30 yıldır ülkede olan bitenleri göz ardı etmenin mümkün olamayacağını belirtti.

Türkiye'nin terörden çok çektiğini, terörden en çok üzüntü, sıkıntı, acı çeken ve gözyaşı döken bir ülke olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu: ''Tokat'taki olayda yedi evladımızı kaybettik. 'Demokratik açılımdan sonra böyle bir eylem oldu, her şey öyle başladı' denemez. Bir sene evvel Dağlıca'da, iki sene evvel Aktütün karakolunda da baskınlar oldu. 10-12 askerimiz şehit edildi, sekiz askerimiz kaçırıldı. Ankara'nın göbeğinde, Diyarbakır'da dershane önünde eylem oldu. Hükümet bunu sona erdirebilmek için bir süreç başlatıyor. Bunu parlamentoda anlatıyor. Partilerle, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları ile görüşüyor. Bir çare bulmaya çalışıyor. 30 senedir olamayan bir şeyi yapmak için yola çıkıyor. Bence, hükümetin bu gayretlerine destek olmakta fayda var. Yanlış veya eksik varsa söylenebilir. Ama, iki tane muhalefet partisi baştan bu konuda AK Parti'yi ihanetle suçlayacak ölçüde sözler söylediler.''

TÜRKİYE TERÖRE TESLİM OLMAZ


Bir taraftan akan kanı ve gözyaşını dindirebilecek, bir taraftan da ülkede huzuru, kardeşliği ve bütünlüğü pekiştirecek işler yapılması gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: ''Türkiye teröre teslim oldu, Başbakan nerede? diye yazı yazan bir hanımefendiye televizyon programında cevap verdim. Türkiye 30 senedir teröre teslim olmadı bugün de teröre teslim olmaz. Bu olaylar oluyor ve üzüntüyle karşılıyoruz. Ama bu Türkiye'de her şeyin bittiği anlamına gelmez. Hükümet ve güvenlik güçleri görevinin başında. Herkes ne yapması gerektiğini de çok iyi biliyor. Yedi canımızın gitmesi elbette çok büyük üzüntüdür. Ama, 7'ler, 70'ler, 700'ler, 7 binler 30 senede maalesef bu ateşin içinde yandı ve yok oldu. Onların aziz hatırası önünde diyoruz ki, Türkiye'de bir terör var. Bu terör fevkalade canımızı yakıyor. İşleyen bir bürokrasi var, hükümet var, parlamento var. Biz bunlarla baş edebilmek için de çok iyi bir iradeye sahibiz.''

Gazetecilerin sorusu üzerine DTP'nin durumu ile ilgili konuşmak istemediğini bildiren Arınç,
''DTP'nin durumu ortada. Anayasa Mahkemesi'nde bugün yarın karar verilecek bir noktaya gelmişken onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ama Türkiye'de son günlerde sokak olayları ve özellikle çocukların kullanılması, İmralı ile Öcalan ile örgüt ile bağlantılı olarak yapılıyor. Maalesef bu eylemi yapan örgüt, Öcalan adına yaptığını söylüyor. Bazı olayların perde arkasını yıllar sonra anlayabiliyoruz. Bugün önümüze getirilen pek çok dosyanın, zamanında peşin hükümle (şudur) dediğimiz konuların yıllar sonra başka bağlantıları çıkabiliyor. Ama bugün bir gerçek var. PKK adına aylam yaptığını söyleyen bir grup, işin ortasında (bu işi ben yaptım) diyor. O zaman bugüne kadar pek çok eylem yapanlar, bugün de bu vahşice ve alçakla yedi tane askerimizi şehit etmişlerdir. O zaman onlara anladıkları dilden cevap vermek üzere onları yakalamak, bu eylemlerinden dolayı sorguya çekmek, hükümetin de adliyenin de yargının da görevidir. Biz bunların üstesinden gelecek güce sahibiz. Hiç kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. 'Teröre teslim olduk' dersek Türkiye'de her şeyin bittiği anlamına gelir. Bunu da kimse kabullenemez. Herkes işinin gücünün başında. Bir güvenlik sorunu var. O sorunu çözmek için de elimizden geleni yapacağız'' dedi.

PKK İLE AK PARTİ'Yİ YAN YANA GETİRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL


Arınç, gazetecilerin MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın sözleri ile ilgili soruları üzerine sadece siyasette değil, günlük hayatta, aile hayatında ve dostluk ilişkilerinde de insanın üslubunun iyi olması, dilinin düzgün olması gerektiğini belirtti.

Bu konunun biraz ahlakla ilgili olduğunu, üslubu kötü ve saygısız olandan toplumun şiddetle nefret edeceğini kaydeden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kötü üslup ile yapılmış açıklamalara cevap vermek bile tenezzül işidir. Ancak, bazen gerekebilir ve karşılığı da verilir. TBMM İç Tüzüğü'nün çok önemli bir hükmü var. Kürsüye çıkan temiz bir dil ile konuşmak mecburiyetindesiniz. Diliniz düzgün değilse o kürsüye yakışmayan bir iş yapmış olursunuz. (PKK'yı akladı, PKK ile işbirliği yapıyor)... Bunlar, bana karşı da AK Parti'nin tüm milletvekillerine ve milyonlarca AK Partiliye yapılmış, en büyük terbiyesizlik ve saygısızlıktır. Bunu şiddetle reddederiz. PKK çirkin, rezil, ahlaksız, kalleşçe işler ve eylemler yapan bir terör örgütüdür. Yıllardan beri bu vasfıyla bilinmektedir. AK Partililerin tümü PKK'yı terör örgütü olarak bilir ve tüm eylemlerini şiddetle nefretle lanetler. Böyle bir örgütle AK Parti'yi yan yana getirmek kimsenin haddi değildir. Ama temiz dili olmayanların belki söyleyecek şeyleri bulunabilir, onlara cevap verecek durumda değiliz. Reşadiye'deki terör saldırısı sonrası oluşan ortamı hükümeti yıpratmak için fırsat olarak kullanan Oktay Vural ve benzerlerine Allah'tan insaf diliyorum. Siyasete yakışan temiz bir dille konuşmaktır. Onun örnekleri şükür çok fazla değil. Eleştirileri memnuniyetle karşılarız. Ama hakarete varan açıklamalara kabul edemeyiz. Bizim Oktay Vural ve benzerlerine verilemeyecek cevabımız ve hesabımız yok. Ancak, hakarette onlarla yarışamayız'' şeklinde konuştu