İdrarlı büyü davasına 6 bin TL ceza
TRT İstanbul Radyosu'nda görev yaparken Vedat Çetinkaya ve Pelin Uyanıker arasında 15 Şubat 2006'da yaşanan 'idrarlı büyü kavgası' davası sonuçlandı.

Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe veren Uyanıker olay günü hasta olan annesinin idrar tahlilini yaptırması gerektiğinden, radyoevine izin almak için idrar tahlili kabıyla gittiğini ancak merdivenlerde düştüğünü ve bu sırada elindeki kaptan etrafa idrar döküldüğünü öne sürdü.
Olayı gören Vedat Çetinkaya ise iddiaya göre bütün sanatçıların içinde ‘Arkadaşlar TRT’nin geleceğiyle oynanıyor. Az önce Pelin Uyanıker kapıda şakır şakır sidik döküyordu. Bu kadın büyücü. TRT’nin geleceğini mahvedecek’ diye bağırdı.
Yaşananlar ‘TRT radyoevinde idrarlı büyü kavgası çıktı’ şeklinde basına da yansıdı. TRT soruşturmanın ardından iki sanatçıya da ikaz yazısı gönderdi.
3 yıl süren yargılama sonunda mahkeme, Uyanıker’in kişilik haklarına saldırı olduğunu belirterek Çetinkaya’yı yasal faiziyle 6 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.
