AK Parti mahalle temsilciliğine molotoflu saldırı

Ataşehir'de AK Parti Esatpaşa Mahalle Temsilciliği'ne kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Temsilcilikte çıkan yangın itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

AK Parti mahalle temsilciliğine molotoflu saldırı
Ataşehir Esatpaşa Bayındır Sokak'ta bulunan AK Parti mahalle temsilciliğine saat 01.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli atıldı. Saldırının ardından temsilcilikte yangın çıktı. Olayı gören vatandaşlar, durumu hemen polise ve itfaiyeye bildirdi. Yangına ilk önce vatandaşlar müdahalle etti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangını söndürdü. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen maskeli 5 kişiyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Emniyet şeridiyle kapatılan sokakta olay yeri inceleme ekipleri, delil toplama çalışması yaptı.
Esatpaşa Mahalle Temsilciliği yetkilisi Faruk Türkmenel, daha önce de temsilciliklerine benzer saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi. Türkmenel, saldırı sırasında temsilciliğin kapalı olduğunu ve haberi alınca olay yerine geldiğini ifade etti.

Görgü tanıkları da saldırıyı gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğunu ve yüzlerini maske ile kapattıklarını ileri sürdü. Vatandaşlar, saldırganların kaçarken havaya 3 el ateş ettiklerini ve olay yerinden otomobille uzaklaştıklarını iddia etti.