Hırsızlık için girdikleri evde keyif yaptılar

Her geçen gün artan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Girdikleri eve yerleşen hırsızlar 2 gün boyunca keyif yaptı.

Hırsızlık için girdikleri evde keyif yaptılar
Adana’da adları birçok hırsızlık olayları ile anılan ve sokaklarda kâğıt toplayan 5 kafadar son işlerinde yaptıkları ile ev sahibini çileden çıkardı.

İddiaya göre, kağıt toplayan çocuk görünümüyle mahalle mahalle dolaşarak hırsızlık yaptığı belirlenen Levent Sidar (19), Erdal Aslan (21), Mehmet Topaktaş (22), B.E. (17) ve Y.B. (16), 22 Temmuz'da, Yurt Mahallesi’ndeki Abdullah Koç’a ait eve girdi.

Ev sahiplerinin tatilde olmasını fırsat bilen hırsızlar, buzdolabındaki yiyecekleri görünce burada kalmaya karar verdi.

Klimayı çalıştırıp televizyonu açan hırsızların bazıları kendilerini köpük doldurdukları küvete attı, buda yetmedi yemek yaptı.

Hırsızlar, 2 gün sonra yiyecek bir şey kalmayınca çelik kasayı oksijen kaynağı ile kesti. Bu sırada her yeri didik didik ettikleri evdeki kasadan 110 bin liralık ziynet eşyası da bulan 5 kişi, daireden ayrılırken parmak izi kalabilecek yerleri temizleyip kaçtı.

Yaşanan hırsızlık, çiftçilikle uğraşan Abdullah Koç ve ailesinin olaydan 5 gün sonra tatilden dönmesi ile ortaya çıktı.

Evlerinin soyulması ve eşyalarının kullanılması ile şoke olan ev sahibi, yaşadığı olayı gözyaşları içinde anlattı.

Semiha Koç, 20 yıllık emeklerinin çalındığını belirterek, “Tatilden geldikten sonra, bir baktık her taraf dağınık. Sanki kendi evleri gibi hareket etmişler. Terlikten kazağa, oyuncaktan kızlarıma hazırladığı çeyize varana kadar beğendikleri her şeyi alıp götürmüşler. Dolabın içindeki oyuncakları kesip içlerine bakmışlar. İlk geldiğimizde banyodaki küvet ile yatağın kullanıldığını anladık. Şampuanları bitirmişler. Dolapta buldukları her şeyi yiyip, içmişler. Kavun ve kola çöplüklerini oturma odasında bulduk. Hava sıcak olduğu için klimayı bile açmışlar. Böyle bir hırsızlık olabilir mi? Evimizde yiyip,içmiş, uyumuş duş almışlar” dedi.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, parmak izi bulamayınca çevredeki kağıt toplayıcısı çocukları takibe aldı. Çocuklardan birinin verdiği ifade üzerine çalışmayı genişleten polis, Erdal Aslan, Mehmet Topaktaş, B.E. ve Y.B.’yi gözaltına aldı. Şüpheliler verdikleri ifadelerde girdikleri evi soyduklarını, 2 gün banyo yapıp, yediklerini içtiklerini kabul etti.

Şüphelilerden Levent Sidar’ın başka bir suçtan cezaevine girdiğini belirleyen polisin Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Adliye'ye sevk ettiği B.E. ve Y.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltında tutulan diğer 2 şüphelinin ise sorgusu sürüyor.