Türkiye Cumhuriyet'i kutluyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin 86'ıncı kuruluş yıldönümü bütün yurtta gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor. Düzenlenen törenlere genç yaşlı toplumun her kesiminden vatandaşlar katılıyor. 'Cumhuriyete bağlılık ve Bayrağa saygı' yürüyüşlerine katılan vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marş söyleyerek yürüdü.

Cumhuriyet ve bayrak yürüyüşlerinin yanısıra İstanbul başta olmak üzere birçok ilde terör örgütü üyelerinin teslim oluşu sırasında yaşanan görüntüler de protesto edildi. Tepkilerini dile getirmek ve seslerini duyurmak isteyen aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yürüyüş yaptı. İzmir, Giresun, Kocaeli, Rize, Adıyaman, Van, Hakkari, Balıkesir, Çorum gibi pekçok il ve ilçe merkezinde binlerce kişi Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü yaptı. Aydın, Edirne, Muğla ve Antalya gibi pekçok ilde de de törenler düzenlendi.

PKK'LILARA ÖFKE

Yağmur altındaki yürüyüşlerde coşkunun yanında PKK’lılara da büyük öfke vardı.

AdIyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında önceki akşam fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Marmaris’teki etkinler kapsamında düzenlenen çelenk koyma töreni sırasında Kaymakam Serdar Polat ve CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya arasında sert tartışma yaşandı. Cumhuriyet Yürüyüşü’nün iptal edilmesine öfkelenen CHP’li Kaya, Kaymakam Polat’a tepki gösterdi.

ŞEHİT AİLELERİ PROTESTO ETTİ

Yurdun dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşanırken; geçen hafta terör örgütü üyelerinin teslim oluşu sırasında yaşanan görüntüler de protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen, Şehit Anneleri Derneği ve Türk Ocakları’na mensup bir grup, terör örgütü üyelerinin teslim oluşu sırasında yaşanan görüntüleri protesto etmek için Maltepe’de “Cumhuriyete sahip çık meydanı bölücülere bırakma” adı altında yürüyüş gerçekleştirdi. Kuzey Irak’tan Türkiye’ye geri gelen PKK’lıların serbest bırakılmasını protesto eden çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu grup, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak E-5 Karayolu’nu yaklaşık 10 dakika trafiğe kapattı.