Kaymakam Ticaret Borsası'nı ziyaret etti

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Ticaret Borsası'nın meclis toplantısına katılarak borsanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Ticaret Borsası'nı ziyaret etti
Bandırma Ticaret Borsası'nın meclis toplantısına Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve Emniyet Müdürü Cumali Topaş konuk olarak katıldı. Toplantı öncesinde Kaymakam Ali Mantı ve Müdür Topaş, Borsa Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı Ersin Koç ve Borsa Genel Sekreteri Ertunç İşbay'la birlikte borsa tesislerini ve laboratuarını gezerek inceleme yaptı. Toplantıda Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, borsa çalışmaları hakkında brifing verdi. Başkan Sezgin, 1940 yılında faaliyete geçen Bandırma Ticaret Borsası'nın kuruluş tarihine göre Türkiye'nin 22. borsası olduğunu ifade ederek, borsalarının bugün işlem hacmiyle Türkiye'nin ilk sıralarında yer alan borsalardan biri olduğunu söyledi. 2008 yılında 1 milyar 97 milyon TL'lik işlem hacmine sahip olduğunu kaydeden Sezgin, "2005 yılında göreve geldiğimizden bu yana önemli çalışmalara imza attık. Güney Marmara bölgesinde 17 oda ve borsanın biraraya geldiği Güney Marmara Oda ve Borsalar Güç Birliği'ni kurarak daha sonra da bunu anonim şirket haline getirip hukuki boyut kazandırdık. Bölgenin en gelişmiş toprak ve gıda kontrol laboratuarını hizmete açtık. Bölgemizdeki yumurta üreticilerinin biraraya getirilmesini sağladık. Türkiye'deki 113 borsa arasında akreditasyon belgesi alan 7 borsadan biri olduk" dedi.
Ticaret Borsası olarak Eylül ayındeki selde gördükleri zarar hakkında da bilgi veren Sezgin, "Selin ertesi günü depolarda yapılan tespitlerde 374 ton buğday, 35 ton ayçiçeği, 26 ton gübre, 1 ton arpa, 2 ton mısır küspesi sular altında kaldı. Üyelerimizin mağduriyetlerinin bildirilerek giderilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı" dedi.
Kaymakam Ali Mantı'da Borsa'da kendisine verilen brifingden dolayı Borsa Başkanı Sezgin'e teşekkür ederek, "Göreve geldiğimden buyana en başarılı brifinglerden biri oldu. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı kutlarım. Manevi olarak her zaman size destek olacağım" dedi. Kaymakam Mantı ve Emniyet Müdürü Topaş'a Borsa Başkanı Sezgin ve Meclis Başkanı Ersin Koç tarafından günün anısına şükran plaketi verildi.