Gazi ve şehit aileleri valiyle bir araya geldi

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, gazileri ve şehit yakınlarının dertlerini dinledi. Gaziler ve şehit yakınları, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye gelişinde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Gazi ve şehit aileleri valiyle bir araya geldi
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ilk olarak Konya Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, şehit yakınlarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve resepsiyonuna davet etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Cafer Çelik ise, "Son günlerde istenmeyen olaylar oldu. Bunlara tepkimizi göstereceğiz. Siz de bu yapılan olayları tasvip etmemişinizdir. Bundan sonra da tekrar etmesini istemiyoruz" dedi.
Vali Doğan, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Doğan, Dernek Başkan Yardımcısı Süleyman Ege ve dernek üyesi Gazi Gökhan Altıntaş'ın terör örgütü PKK'nın dağdan inmesiyle ilgili tepkilerini dinledi. Vali Doğan'dan dernekleri için yer isteyen Başkan Yardımcısı Süleyman Ege, "Hepimizin içi kan ağlıyor. Bu süreçlerde bizler unutuluyoruz. Şehit unutuluyor, şehit olunca çocuğu o an kucağına alınıyor ve unutuluyor.
Devletimiz en azından acılarımızı dindirsin. Bölücülere, yıkıcılara fırsat verilmesin. Biz millet olarak üzerimize düşeni yapmışız" diye konuştu.
Vali Aydın Nezih Doğan ise, "Şehit yakınlarımıza ve muharip gazilerimiz için yerler tahsis ettik. Buna ister valilik, ister belediye, ister askeriye deyin, bunlar devletin kurumları. Bu iki yere gerekli yerleri tahsis etmişler. Bu üçüncüye de tahsis edilebilir. Bununla ilgili de gayretimizi eksik etmememiz lazım" dedi.
Dernek üyelerinden Gökhan Altıntaş ise, "PKK'lıların dağdan iniş şekli ve serbest kalmasını tartışırken, devletimizin bir bedel ödeyip ödemediğini merak ediyoruz" diye konuştu. Vali Aydın Nezih Doğan, "Burada ayrıntılara dikkat etmeliyiz. Birinci ayrıntı şehit ailelerimizi ve gazilerimizi rencide edecek şeylerden kaçınmaya dikkat etmeliyiz. İkinci ayrıntı onları tahrik edecek şeylerden de kaçınmamız lazım. Bunlar doğru şeyler değildir. Bu ülke saygınlığını kendisi inşa etmiştir. Problemi ortadan
kaldırmadığınız sürece o problem devam edecektir. Biz milli gücümüzü geliştirip büyüttüğümüz sürece bugün çok büyüttüğümüz problemleri kendiliğinden çözeriz. Biz gücümüzün, büyüklüğümüzün farkına varmazsak, bugün küçük gördüğümüz problemler yarın karşımıza dev gibi çıkar. Çözüm de, güç de biziz bunu bilmemiz lazım. Biz Türkiye'yiz" şeklinde sözlerini tamamladı.