Kızılaslan Tıp Merkezi'nde domuz gribi semineri

Son günlerde bir çok hastanın grip ve aşırı ateşten domuz gribi şüphesiyle hastanelere akın etmesi üzerine Nizip Kızılaslan Tıp Merkezi de hemen harekete geçerek tüm personeline uzman doktorların da katılımıyla bir seminer düzenledi.

Kızılaslan Tıp Merkezi'nde domuz gribi semineri
Seminerde ilk konuşmayı yapan Kızılaslan Tıp Merkezi Genel Koordinatörü Kutluay Kızılaslan, domuz gribiyle ilgili şuan tüm Türkiye'de bir panik havasının yaşandığını ve Sağlık Bakanlığı'nın da her türlü önlemleri aldığını ve bununla ilgili sağlık kuruluşlarına gerekli uyarılarının yapıldığını belirtti. Ancak şimdiye kadar domuz gribinden yalnızca bir kişinin hayatını kaybettiğini ve bunun da bir sağlık çalışanı olduğunu söyleyen Kızılaslan, "Görülen odur ki; en fazla risk altında bulanan kişiler sağlık personelidir ve sağlık personelinin ilk önce kendi önlemi alması gerekmektedir" dedi.
Öte yandan personellere hastalığın teşhisi ve nelerin yapılması gerektiği ile ilgili ise Uzman Dr. Hikmet Karakaş bilgi verdi. Müracaat eden hastalara ilk önce psikolojik destek sağlanması gerektiğini kaydeden Karakaş, "Sağlık kuruluşuna yüksek ateşle, burun akıntısı ve grip hastalığıyla gelen her hastaya domuz gribi tanısı ile yaklaşılmamalı ama gerekli tetkiklerin biran önce uzman doktor tarafından kontrol edilmesi gerekli" diye konuştu.
Karakaş, hastada uygulanacak tedavi sürecinin de çok önemli olduğunu ve domuz gribi ile müracaat eden hastaların tahlillerinin biran önce ilgili laboratuarlara gönderilerek kesin sonucun alınması gerektiğini sözlerine ekledi.