Trafik lambalarının olmaması tepki çekiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi, Yunus Emre Caddesi'ndeki kavşakta trafik lambalarının olmayışı mahalle sakinleri tarafından tepkilere neden oluyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde evi ve işyeri olan Halaf Bölüktimür adlı vatandaş, söz konusu yolda defalarca kaza olduğunu belirterek, "Geçen yıl bir kamyon bir taksinin üzerine çıktı ve üç kişi hayatını kaybetti. Biz Mahalle sakinleri olarak bu kavşakta daha fazla can kaybı yaşanmadan bu yol güzergahına trafik lambası ya da uyarıcı levhalar takılmasını istiyoruz. Bu yol hangi kurumun sorumluluğunda ise o kuruma buradan mahalleli olarak sesleniyoruz. Bu kavşağa trafik lambaları
koysunlar. İnsan hayatına saygıları varsa bu kavşağa mutlaka trafik lambası taksınlar. Buradan kamyonlar ve araçlar çok hızlı geçiyor. Hiç olmazsa hızlarını kesecek bantlar koysunlar ya da buraya bir üst geçit yapsınlar. Yoldan geçen araçlar burada bir birlerini görmüyor ve kazalara sebebiyet veriyor" dedi.
Her sabah yol güzergahından okula geçerken korkarak geçtiğini söyleyen ilköğretim 4. sınıf öğrencilerden Ali Varol ise, "Buradan tırlar ve büyük araçlar geçiyor, biz çok korkuyoruz. Bu kavşakta kaza oluyor, insanlar ölüyor ve üzülüyoruz. Buradan sabahları okula giderken dikkatli geçiyorum. Çünkü her an bir kamyon geçer diye korkuyorum. Büyüklerime sesleniyorum. Bu kavşak çok tehlikeli, bu kavşağa trafik lambası takılmasını istiyoruz" diye konuştu.