Gaziemir'de ağaçlandırma seferberliği

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilçe genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattı

Kıraç ve ağaçsız alanların yeşillendirilerek topluma kazandırılması anlayışından yola çıkarak çalışma başlatan Şenol ilk olarak Pirenlik Mevkiinde yaklaşık 2 bin zeytin fidanı dikti. Fidan dikme ve ağaçlandırma törenine Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ da katıldı. Şenol burada yaptığı konuşmada yerel seçimlerde aldığı 31 bin oy kadar fidan dikme sözü verdi.
Fidan temini konusunda sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Başkan Şenol, çeşitli kooperatif ve birliklerin gerçekleştirdikleri çalışmalara büyük katkı koyduklarını ifade etti. Gaziemir’in yeşil ile barışık yapısını arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Şenol, “Gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Yeşil alanlar her geçen gün azalıyor. Yanan bir çam ağacının aynı seviyeye gelip oksijen kaynağı olması yılları buluyor. O yüzden okullardaki öğrencilerimize çevre bilinci ve yeşil alanların korunması konusunda fikirler aşılamalıyız. Belediye olarak her türlü desteğe hazırız. Her yıl gerek yangınlar gerekse bilinçsiz kullanım nedeniyle milyonlarca metrekarelik yeşil alanlar heba oluyor. Yerel yönetimler olarak bunlara göz yumamayız. Herkes bulunduğu yerde yeşili ve doğayı korumalıdır. Ben de 29 Mart Yerel Seçimleri’nde Gaziemir’de aldığım oy olan 31 bin rakamını sembolleştirmeyi düşünüyorum. Bir buçuk yıl gibi kısa sürede ilçe sınırlarında 31 bin fidan dikilecek” dedi.
Ağaçlandırma seferberliğinde kullanacakları fidanları zeytin, fıstık çamı ve gelir getiren meyveleri olan türlerden seçtiklerini belirten Şenol, fidanların büyüdükten sonra verecekleri ürünlerin mahsulleri ile gelir sağlayacaklarını söyledi. İlk olarak diktikleri zeytin fidanlarından üç yıl sonra bugünün parası ile 120 bin TL gelir elde etmeyi planladıklarını ifade eden Şenol, “Birçok yere zeytin fidanı gibi meyve veren fidanlar dikeceğiz. Kısa zamanda buradan elde edilecek gelir ilçemizde yaşayan öğrencilere burs olarak geri dönecek. Ayrıca gıda bankası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zamanda burada da çok güzel işler yapacağız. İlçemizde ihtiyaç sahiplerinin çağrılarına hemen cevap verebilmek istiyoruz” dedi. Öte yandan Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise, “Devlet tüm kurumları ile birlikte çalıştığını gösteriyor. Cumhuriyet Bayramı’nın öncesinde gerçekleştirilen bu etkinlik için başkanımız ve ekibini kutluyorum. Bu tür güzel etkinliklerin kaymakamlık olarak her zaman yanında olacağız” diye konuştu. Başkan Şenol ve Kaymakam Tuğ, törende birlikte fidan dikti.