Özal, çalınan mücevherlerini teşhis etti

Sarıyer'deki villası soyulan Semra Özal, bulunan mücevherlerini teşhis etti. Polis tarafından eve getiren mücevherlerinden bazılarının ortada olmadığını belirten Özal, 'Demek ki bu da başımıza gelecekmiş' dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın Sarıyer Büyükdere'deki villasına giren hırsızlar, çok sayıda ziynet eşyası çalmıştı. Hırsızların yakalanmasının ardından çalınan mücevherlerin büyük bölümü ele geçirilmişti. Ele geçirilen mücevherler, polis tarafından teşhis için Semra Özal'a gösterildi. Sarıyer'deki villasına getirilen mücevherleri tek tek inceleyen Özal, bazı parçaların eksik olduğunu söyledi.

Kapıda basın mensuplarına açıklama yapan Semra Özal, "İçerisinde manevi değeri yüksek olanlar vardı. Maalesef bir çok takı yok. Rahmetlinin bana hediye ettiği bir saat vardı. Manevi değeri çok yüksekti. O da yok. Yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çok gayretli çalıştılar. Sayın Başbakan da beni arayarak 'geçmiş olsun' dedi. Demek ki bu da başımıza gelecekmiş" dedi.

Özal, parmağındaki yüzüğü de göstererek, "Bunu da bana rahmetli eşim almıştı. Bunu parmağımdan çıkarmıyorum. İyi ki de çıkarmamışım. Bu yüzük de çalınabilirdi. Bundan sonra takılarımı bir bankada saklayacağım" diye konuştu. Hırsızların, kendisi evdeyken içeriye girdiklerini de belirten Özal, gülerek "Eğer uyansaydım, bir şeyler olurdu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hırsızlık olayının ardından villanın etrafına kamera sistemi kurulduğu, tel örgü ve demir parmaklık yaptırıldığı görüldü.