'Türkiye'nin namusunu kirlettiniz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eskişehir'de katıldığı panelde kendisine 'Türkiye'nin AB kapılarında namusunu kirlettiniz' diye bağıran üniversite öğrencisi kıza, sivil polislerin müdahale ettiğini görünce, 'Bırakın bırakın, AB standartlarında insanların 3 dakika bağırıp çağırma, protesto hakkı var' dedi.

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (EGSİAD) tarafından Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu Kongre Merkezi Salon Anadolu'da `Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerinin Geleceği ve Beklentiler' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak konuşmacı olarak Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Haluk Kabaalioğlu, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ATİAD) Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin, SPD Milletvekili Dilek Kolat ve Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu katıldı.

Panel öncesinde kürsüde açılış konuşmasını yapmaya hazırlanan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış'a, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi Merve Dağköylüoğlu, "Türkiye'nin AB kapılarında namusunu kirlettiniz" diye bağırdı. Üniversiteli kıza, salonda bulunan sivil polislerin müdahale ettiğini gören Bakan Bağış, "Bırakın bırakın, AB standartlarında insanların 3 dakika bağırıp çağırma, protesto hakkı var" dedi.

Merve Dağköylüoğlu bunun üzerine "Cumhuriyet yıkıcılarını Cumhuriyet üniversitelerinde istemiyoruz" diye bağırdı. Bu arada sivil polisler üniversiteli kızın ağzını kapatarak salondan dışarı çıkardı. Merve Dağköylüoğlu salon kapısında bu kez Bakan Bağış'a doğru dönüp "Yüce divanda yargılanacaksınız" diye bağırdı, ardından dışarı çıkartıldı.

Bir grup üniversite öğrencisi, salondan dışarı çıkartılan Merve Dağköylüoğlu'nun serbest bırakılmasını istedi. Dağköylüoğlu kimlik bilgileri alındıktan sonra polisler tarafından serbest bırakıldı. Merve Dağköylüoğlu ile birlikte yaklaşık 30 kadar öğrenci panelin yapıldığı Kongre Merkezi binası önünde toplanarak `Egemen Bağışları Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bağışlamaz' yazılı pankart açtı ve Atatürk fotoğrafları taşıdı. Salondaki bu gerginliğin ardından panele davam edildi.