Mersin Gazeteciler Cemiyeti Silifke'de buluştu

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu üyeleri Ekim aynın ilk yönetim kurulu toplantısını Silifke'de yaptı.

Göksu Restaurant'ta Silifke'de yayın hayatını sürdüren yerel gazete sahipleri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerin yaşadığı sorunları görüştü.
Silifke ve Mersin'li gazetecilerin sıkça bir araya gelmelerinde yarar olacağını belirten Ahmet Ünal, "Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak bu ay ki toplantımızı Silifke'de yapmaya karar verdik. Bu toplantıda etkinliklerimizi nasıl arttırırız, Silifkeli ve Mersinli gazetecilerimizi nasıl bir araya getiririz, Silifkeli gazetecilerin sorunları ve bu sorunların çözümü için gerekli önerileri ele aldık" dedi.
Silifke'de gazetecilerle bir araya gelerek, Silifke basınının sorunlarını ele aldıklarını kaydeden Ünal şunları söyledi: "Basın mensuplarının birlikte davranabilme alışkanlığını kazanması, tek bir yürek, tek bir yumruk olabilmesi çok önemlidir. Böyle davranabildiğimiz ölçüde bir yandan basın özgürlüğümüzü korurken, diğer yandan yaşam koşullarımızı daha da iyileştirebiliriz. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın birlikte davranabilir, tek bir yürek, tek bir yumruk olarak sesini yükseltebilir hale gelebilmelerini amaçlayan Cemiyetimiz gazetecilerimizi aynı çatı altına davet etmektedir. Mesleğimize ve arkadaşlarımıza bağlılık sevgi ve güven duygularımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geleceğin hepimize, özellikle de genç gazeteci arkadaşlarımıza, daha çok özgürlük, daha iyi çalışma ve daha kaliteli yaşama koşulları sunmasını diliyoruz" diye konuştu.