Hakkari'de trafik ışıkları kullanılmaz hale geldi

Hakkari'de zaman zaman çıkan olaylarda göstericiler tarafından trafik ışıklarının tamamen tahrip edildiği belirtildi.

Bir süre önce valilik ve belediyenin işbirliğiyle Hakkari ilk defa trafik ışıklarına kavuşturulmuştu. Sürücüler ve vatandaşların yavaş yavaş alışmaya başladığı, trafik kazalarını azaltan araç seyrini rahatlatan ışıklar, son zamanlarda bitmek bilmeyen olaylar nedeniyle büyük hasar gördü. Göstericiler tarafından Hastane ve Medeni Sancar caddeleri üzerindeki kavşaklara kurulan 3 ayrı trafik ışık sisteminin tamamen tahrip edildiği belirtildi.
Belediye yetkilileri, zamanla trafik ışıklarına sürücülerin ve vatandaşların uymaya başladığını ancak çıkan olaylar sırasında sistemin göstericeler tarafından tahrip edildiğini belirterek "Çıkan olaylarda trafik ışıklarının tamamı zarar gördü. Zaten 2 ayrı kavşakta 3 ayrı ışık sistemi vardı. Artık onlar da yok. İmkanlarımız el vermediği için yenilerini alamıyoruz" şeklinde konuştular.
Belediye İmar İşleri Müdürü Maas Özdemir ise, belediye, karayolları ve emniyetin işbirliği sonucu ışıkların yeniden kurulabileceğini, belediyenin tek başına ise bu ışık sistemini yeniden kuramayacağını ifade etti.