Cinayeti eşi planladı,polis memuru tetiği çekti

Şişli'de, 1 milyon Lira'lık gasp olayında silahla vurularak öldürülen Emekli Başkomiser Dursun Körkoca cinayetiyle ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

24 Eylül'de işlenen cinayete ilişkin Körkoca'nın şoförlüğünü yapan Tolga Y.'nin çelişkili ifade vermesi üzerine polis, araştırmayı derinleştirdi. Kağıthane'de görevliyken 2001 yılında hayatını kaybeden bir başkomiserin eşi Havva D. ile firardaki oğlu Tuncay D.'nin soygunu planladıkları, tetiği Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Halil İbrahim C.'nin çektiği iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Tolga Y., soygun olayının içinde olduğunu itiraf etti. Tolga Y.'nin ifadesi doğrultusunda Şişli ve Kağıthane'de 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Geniş kapsamlı soruşturma yürüten ekipler operasyonlarda, soygunu oğlu ile birlikte planladığı ileri sürülen yedek parça dükkanı bulunan Havva D. ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 yıllık polis memuru Halil İbrahim C.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların olaydan sonra aralarında paylaştıkları 1 milyon TL'lik soygun parasının 650 bin TL'si ele geçirildi. Ayrıca zanlılardan Tolga Y.'nin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca elde edildi.

Yapılan sorgulamada, Kağıthane'de görevliyken 2001 yılında hayatını kaybeden bir başkomiserin eşi Havva D. ile firardaki oğlu Tuncay D.'nin soygunu planladıkları belirlendi. Olaydan önce bir araya gelen zanlıların soygun planına son halini belirledikleri ifade edildi. Plan gereği öldürülen Dursun Körkoca'nın şoförü Tolga Y.'nin gittikleri güzergahı haber vermesiyle motosikletli ve otomobille gelen diğer zanlıların soygunu gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Emekli Başkomiser Körkoca'yı Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil İbrahim C.'nin silahla vurarak öldürdüğü ve diğer zanlıların çantadaki parayı otomobille kaçırarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Zanlıların olaydan sonra parayı aralarında paylaşarak dağıldıkları ve paranın yarısının Havva D. ile oğlu Tuncay D.'ye düştüğü iddia edildi.

GASP EDİLEN 1 MİLYON LİRANIN 650 BİN'İ ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların evlerine yapılan aramalarda, paranın 650 bin TL'si ele geçirildi. Çalınan paranın büyük kısmı soygunun planlayıcısı olduğu belirlenen Havva D.'nin evinde, çamaşır makinesi ile bulaşık makinelerinin vidaları sökülerek içine yerleştirilmiş halde bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili sürdürülen soruşturma da, soygundan sonra firar eden Havva D.'nin oğlu Tuncay D. polis tarafından aranıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sürdürülen soruşturma da suçlarını itiraf eden zanlılardan şirket çalışanı Tolga Y.'nin ifadesinde, "Havva abla ile her şey planlandı. Ben her zaman bankaya gitmiyordum. Olay günü bankaya gideceğim söylendi. Bende telefonla bizimkilere haber verdim. Bankaya gidiyoruz yüklü miktarda para çekeceğiz dedim. Bundan sonra bizimkiler harekete geçmiş. Ben onlara hangi yoldan gideceğimi söyledim. Bankadan parayı çektikten sonra gideceği yöndeki istikamette , öndeki aracın kendilerine çarptığını belirten zanlı Tolga Y. " Bizimkilerin önümü kestiğini gördüm. Silahı polis arkadaşım Halil İbrahim çekti. Bize çantayı vermemizi istediler. Bende numaradan üzerime düşen görevimi yapıyordum. Tuncay bizim şirketin korumalarından olan emekli başkomisere sprey sıktı. Ancak Dursun ağabey silah çekti. Bunun üzerine polis memuru olan Halil İbrahim ona ateş etti. Çantayı alıp kaçtıklarında ben ve diğer arkadaşım Dursun ağabeyi hastaneye yetiştirmeye çalıştık." dediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 10 kişi Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.