İnanç gruplarına da açılım yapılacak

Erdoğan grupların sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''terör sorununu ortak mücadeleyle halledeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kırşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Erdoğan, ziyaretin ardından il başkanlığı binasının önüne toplanan vatandaşlara başbakanlık otobüsü üzerinden hitap etti. Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, ''Türkiye, artık değişik ülkelerde ve uluslararası toplantılarda dünyanın parlayan yıldızı olarak anılıyor. Kararlı bir şekilde bu yola devam edeceğiz. Türkiye'yi tarihte olduğu şanlı, şerefli yerine yeniden oturtuyoruz. Oturtacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın'' dedi.

Erdoğan, 7 yıl önce Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasılasını 230 milyar dolar olarak aldıklarını, 2008 yılı sonu itibariyle ise bu rakamı 742 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. İhracatı da aynı şekilde yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, faizleri yüzde 63'den yüzde 6,75'e düşürdüklerini, devletin borçlanma faizlerinin ise tek haneli rakama indiğini kaydetti.

KARARLIYIZ, İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ

Enflasyonun iktidara geldiklerinde yüzde 30 olduğunu anımsatan Erdoğan, bir canavar gibi halkın cebindeki parayı sömüren enflasyonun şimdi yüzde 5,3'e düştüğünü belirtti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Daha iyi olacak, daha güzel olacak. Kararlıyız, inanıyoruz, başaracağız. Hiç endişeniz olmasın. Benim sizden bir ricam var, bir milli birlik beraberlik, kardeşlik projesini devreye soktuk. Bir demokratik açılım süreci içerisindeyiz. Terör sorununu ortak mücadeleyle halledeceğiz. Bu ülkede etnik unsurların sorunları var. Ortak mücadeleyle bunu minimize edeceğiz. Azınlıkların sorunları var, inanç gruplarının sorunları var, işsizlik sorunu var. Bunları beraber çözeceğiz.''

İşsizlik sorununun sadece Türkiye'de olmadığına işaret eden Başbakan Erdoğan, Amerika'da işsizliğin yüzde 9'u aştığını, Türkiye'de de yüzde 12,8 olduğunu kaydetti.

Avrupa ülkelerinde de işsizlik sorunu yaşandığını belirten Erdoğan, işsizliğin bir çok ülkede ''alıp başını gittiğini'' belirterek, ''Biz de tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah daha iyi bir konuma süratle geleceğiz. Gelmenin gayreti içerisindeyiz. Bunu başarmakta da kararlıyız'' dedi.