Özel harekatçının otopsi raporu şok etti

Ankara Dikmen'de park halindeki aracının içerisinde ölü halde bulunan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın “silahla intihar” denilerek kapatılan dosyasından şok eden bir otopsi raporu çıktı.

Özel harekatçının otopsi raporu şok etti
Otopsi raporunda 7 kaburgasında kırık olduğu yazan Oktay’ın kaburgalarındaki kırık sayısının 13 olduğu iddia edildi. Oktay’ın kanında “kokain” ve alkol bulunduğu da kaydedildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 20 Nisan 2009 tarihli “takipsizlik” kararında, “Behçet Oktay’ın kendi kusurlu eylemi sonucunda yaşamına son verdiği ölümünde başka bir şahsın kastının ya da kusurunun olmadığı gözetilerek, intihar olayı ile ilgili kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” denilmişti.

Otopsi raporu Adli Tıp Kurumu’nun, Keklikpınarı Caddesi yakınlarında 25 Şubat gecesi aracında ölü olarak bulunan Behçet Oktay ile ilgili olarak hazırladığı 6 Nisan 2009 tarihli raporunda kaburga kırıkları konusunda özetle şöyle denildi: Boyun ve göğüs açıldı. Myokard kesitlerinde herhangi bir patoloji saptanmadı. Sağda, 5,6,7 kotların parasternal hatta ekimozlu kırık olduğu görüldü. Solda ve sağda, 2,3,4 ve 5. kostların midklavikuler hatta ekimozsuz kırık olduğu tespit edildi.

1-Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafa kubbe ve kaide kemik kırıkları ile karakterli beyin doku harabiyeti ve kanaması sonucu meydana gelmiş olduğu.

2-Kişinin vücuduna bir adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup bunun haricen bir nolu yaradan kafa kubbe kemiklerini kırarak, kraiuma girdiği beyin dokusunda, harabiyet ve kanama oluşturup haricen iki nolu yaradan kraniumu terk ettiği, seyrinin sağdan sola aşağıdan yukarıya hafif önden arkaya olduğu, müstakilen öldürücü mahiyette olduğu,
3-Giriş deliği cilt ve cilatı bulgularına göre değerlendirildiğinde, yapılan atışın bitişik atış mesafesinden yapılmış olduğu
4-Otopsi esnasında cesetten ateşli silah mermi çekirdeği elde edilemediği
5-Kişiye ait kanda (104 nanagram/milimetre) kokain ve metabolitleri bulunduğu idrarda koakin ve metabolitleri bulunduğu, iç organ parçaları ve mide muhteviyatında aranan gruplara ait toksik (Zehirli) maddelerin bulunmadığı, kanda 192 mg/tdl etanol (etil alkol) bulunduğu.”