Altın Portakal'da kimler yok ki ...

''Sinemamızın 60'lı Yılları'' ile ''Sinema ve Müzik'' temasının ele alınacağı festivalin açılışı dolayısıyla, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından kokteyl düzenlendi.

Akaydın, burada yaptığı konuşmada, sanatçılara ''hoş geldiniz'' diyerek, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Festival nedeniyle Antalya'ya gelen sanatçılardan Tarık Akan, Altın Portakal'ın önceki yıllarda uluslararası bölüme daha ağırlık verdiğini, ancak bu yıl bunun değiştiğini belirtti.

Festivalin çok doğru bir bakış açısıyla hazırlandığını ifade eden Akan, ''Bu nedenle çok mutluyum. Bu benim ülkemin en önemli festivallerinden biri'' dedi.

Türkiye'de düzenlenen festivallerde ağırlığın uluslararası bölümlere verilmesine karşı olduğunu anlatan Akan, ''Bu yıl doğrusunu yapıyorlar. Altın Portakal, kendi filmlerimizin festivalidir. Kurulduğundan beri ulusal festivaldir'' dedi.

Festivalin açılışına 7 yıldır katılmadığını bildiren Akan, ''1-2 kere ödül aldım, hemen kaçtım'' diye konuştu.

Edin Huz da Altın Portakal Film Festivali'nin, sanata duyulan sevgiyi, saygıyı coşturan bir festival olduğunu kaydetti.

-YENİDEN EVLENECEKLER-

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Yusuf Sezgin ve Selma Güneri de gazetecilerin soruları üzerine, yeniden evleneceklerini söyledi.

Yaklaşık 30 yıl önce ayrılan çift, oğulları Umut Sezgin ile katıldıkları kokteylde gazetecilerin ilgi odağı oldu.

Henüz 15 yaşındayken ''Son Kuşlar'' filmiyle Antalya'da ''en iyi kadın oyuncu ödülü'' aldığını belirten Selma Güneri, ''Bu ödül sanat yaşamımın dönüm noktası olmuştu. Benim için Antalya çok önemlidir. 60'lı yıllar konsepti de çok anlamlı olmuş'' dedi.

Yusuf Sezgin de en büyük mutluluğunun, beraber yetiştiği 60 kuşağıyla bir araya gelmek olduğunu ifade etti. Sezgin, ''Çok güzel düşünülmüş. Ulusal sinemamıza dönüldü. Bu mutluluğu yaşamak çok güzel'' diye konuştu.

Yusuf Sezgin, Selma Güneri ile ''Nikahsızlar'' filminde tanıştıklarını ve o dönemin en büyük aşkını yaşadıklarını belirterek, ''İlk aşklar unutulmuyor herhalde'' dedi.

Sezgin, boşandıktan sonra da hiç kopmadıklarını ve hep beraber olduklarını bildirdi.

Selma Güneri de ''Gelinlik giyecek misiniz?'' sorusu üzerine, ''Neden olmasın. Festival için kendime beyaz bir elbise hazırlattım. Bu, prova olsun'' dedi.

Oğulları Umut Sezgin ise anne ve babasının boşandıktan sonra hiçbir zaman kendisine ayrı olduklarını hissettirmediğini söyledi.

Halit Akçatepe, Süleyman Turan, Mustafa Alabora, Altan Erkekli'nin da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının katıldığı kokteyl, havai fişek gösterisiyle sona erdi.