DUNYA / KORONAVİRÜSTE DÜNYA ÇARESİZ! ÖLÜ SAYISI BİNLER!

İSRAİL'DE VAKA SAYISI BİNİ GEÇTİ

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 126 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1071'e ulaştığı bildirildi. Açıklamada, hastalardan 18'inin durumunun ağır olduğu aktarıldı. İsrail pandemi nedeniyle bir kişinin öldüğünü duyurmuştu.

KANADA'DA CAN KAYBI 19'A ÇIKTI

Kanada'da Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısının 19’a çıktığı bildirildi, vaka sayısı 1298'e yükseldi. Irak'ta ise salgından hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye ulaştı, vaka sayısı 233 olarak tespit edildi. Ülkede sokağa çıkma yasağı da bir hafta uzatıldı.

S.ARABİSTAN'DA VAKA SAYISI 511'E YÜKSELDİ

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı sözcüsü Muhammed el-Abd el-Ali düzenlediği basın toplantısında, 119 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısının 511'e yükseldiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın 23 bin kişiye test yaptığını ve vaka sayısının artabileceğini ifade eden Ali, virüse yakalananlardan 17'sinin iyileştiğini kaydetti.

YUNANİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 15'E ÇIKTI

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle koronavirüsten ölen kişi sayısının 15 olduğunu, vaka sayısının ise 94 artarak 624’e çıktığını açıkladı. Yunanistan’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bugün saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi.

AVUSTRALYA'DA CAN KAYBI 7 OLDU

İlk vakanın görüldüğü ocak ayı sonundan bu yana Avustralya’da 6’sı Yeni Güney Galler eyaletinde, 1'i Batı Avustralya’da olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Son verilere göre, ülkedeki Kovid-19 salgını nedeniyle hastalananların sayısı 1609’a çıkmış durumda.