DİZİ / UÇURUM’DA ZAMANIN DURDUĞU AN

Uçurum 'un Jenerik Çekimleri Sırasında Tüm Oyuncular Dakikalarca Kıpırdamadan Durmaya Çalıştılar…

Yapımcılığını Süreç Film 'in, yönetmenliğini Cem Karcı'nın üstlendiği, senaryosunu Kerem Deren'in yazdığı atv 'nin yeni dizisi Uçurum, farklı jeneriği ile de büyük beğeni topladı. Bütün oyuncuların çekimler sırasında gözlerini kırpmadan, nefes bile almadan, dakikalarca kıpırdamadan durmaya çalıştıkları jenerik çekimi iki iş günü sürdü.

Kerem Deren 'le birlikte dizinin jeneriği için birkaç farklı jenerik örneği üzerinde araştırma yaptıklarını söyleyen Cem Karcı “Bu seçtiğimiz jenerik biraz zordu. Yalnız orada motion control kamera kullanılıyordu. Bizde henüz öyle bir sistem yok olsa da inanılmaz pahalı bir şey. Dört bölüm parasına bir jenerik olurdu.

O yüzden başta bir tereddüt yaşadık bu işe girersek kendi imkanlarımızla altından kalkabilir miyiz diye. Sonrasında çekmeye karar verdik ve Kerem dizinin 1. Bölümünde olan bir hikaye yazdı, biz oraya birinci bölümde olmayan oyuncuları da ekledik ve iki setap olarak ayırdık. Olayım mantığı şu bir anda başlıyor ve 360 derece dönüp tekrardan aynı ana geliyor. O anda her şey donuyor ve donduğu andan itibaren neler olduğunu bize gösteriyor” açıklamasını yaptı

Çekimlerde steadycam kullandıklarını, bazı nesnelerin tavandan misinalarla asıldığını belirten Cem Karcı “belli şeyler belirledik 3D ile zenginleştirmek için, yan durmuş lamba, devrilmekte olan su sürahisi, yan durmuş masa, havada asılı duran elma bunları sanat gurubumuz tarafından hazırlandı. Mesela dizide Yaman karakterini oynayan Erdal Yıldız metal iplerle asıldı, daha sonra bunları 3D 'de sildik.

Bütün oyuncular çekimler sırasında gözlerini kırpmadan, nefes bile almadan, kıpırdamadan durmaya çalıştılar. Yardımcı oyuncuların çok ufak tefek el kol hareketleri ise 3D 'de düzeltildi” diyor. Çekimler sırasında en çok oyuncuların hareketsiz kaldıklarını sahnelerin çekimleri sırasında zorlandıklarını vurgulayan Karcı “iç çekimlerde oyuncuların göz kırpmadan durmaları, dış çekimlerde ise soğuk hava nedeniyle ağızlarından buhar çıkması yüzünden sıkıntılar yaşadık ama sonuçta güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum” dedi.