DİZİ / SULTAN 10. BÖLÜM FOTO GALERİ

Sultan 10. Bölüm özeti:

Sultan ile Şeyhmus boşanacaklar mı?

Sultan ile Şeyhmus’un boşanma davalarının günü gelip çatıyor.

Şeyhmus, Faik ile Sultan’ın arasında geçen konuşmaları duymuştur. Sultan, Şeyhmus’a yalan söylemiştir. Boşanma günü de hızla yaklaşmaktadır. Ayşe harekete geçer. Sultan ile Şeyhmus boşanmasın diye her yol denenecektir. Ayşe, François’yı alıp Sultan’a gidecek kadar işi büyütür.

Diğer tarafta handa, Aydın Boysan’ın hana geleceği haberi hızlı yayılır. Aziz ve Zülküf arasında tatlı çekişmeler yaşanır. Çekişmelerden birinde olay Sultan’a sıçrar. Şeyhmus, Sultan’a önceki günden tavırlı olmasına rağmen bütün aileyi susturur. Sultan durumu açıklamak ister ama araları düzelemez. Bu sırada Şeyhmus’a iş teklifi gelir. Şeyhmus da kabul eder. Şeyhmus iyiden iyiye köklerini Diyarbakır’a salmaktadır.

Kerim ise babasına kumarbaz diyen çocukla kavga eder. Basit sanılan kavga Kerim’in takımdan atılmasına sebep olur. Bu işi çözmek Sultan’a düşer. Sultan kahramanlığını Bilal’e hediye eder. Kerim seçmelerde babası için oynayacaktır. Ancak Bilal bundan ders çıkaracak bir baba değildir.

O günün ardından Faik ile Şeyhmus lokalde karşılaşırlar. Şeyhmus, Faik’in karısından uzak durmasını ister. Aralarında gerilim yaşanır. Sultan’ın gözünden, kavga ettikleri kaçmaz.

Boşanma günü gelip çatmıştır. Hanın misafirinin ise gelmeyeceğine kendilerini inandırmışken han kapısında Aydın Boysan belirir. Aydın Boysan’ın tercihi ne olacaktır? Bu ağırlamanın ardından adliyeye gidilir. Herkes adliyede toplanır. Mahkeme salonuna girerken Şeyhmus’a telefon gelir. Handan kötü bir haber gelir.