DİZİ / MUHTEŞEM YÜZYIL 93. BÖLÜM FOTO GALERİ

Muhteşem Yüzyıl 93. Bölüm özeti:

Gürkan Uygun, Mimar Sinan rolüyle Muhteşem Yüzyıl’da!

Oyuncu, Osmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan karakteri ile dizide yer alacak.

Bayezıd'ın kaybolduğunu öğrenen Hürrem, deliye dönüyor. Mihrimah ise Esmahan'la arasında geçen korkunç hadiseyi örtbas etmeye çalışıyor. Seferde yakalanan Bayezıd Süleyman’ın karşısına çıkıyor.

Şehzade Mustafa ise Süleyman'dan habersiz, tehlikeli bir karar alıyor. Süleyman'ın yokluğunda Şah Sultan, haremin karışmasını sağlıyor. Hürrem, haremde nizamı sağlamak için uğraşıyor. Şah Sultan ise yaptığı hamleyle Hürrem’e büyük bir darbe vuruyor!

Bayezıd'ın kaybolduğunu öğrenen Hürrem, beyninden vurulmuşa döner. Hürrem yana yakıla oğlunu ararken, onun sefere gittiğini öğrenir. Mihrimah ise kendi derdindedir. Esmahan’ı hamamda düşürmüştür. Esmahan kendinde olmadığı için hadiseyi örtbas etmek için elinden geleni yapar. Ancak Şah Sultan’ı buna inandırmak kolay değildir.

Sefere gizlice katılan Bayezıd, bir askerle kavgaya tutuşunca yakayı eleverir. Süleyman, oğlunu karşısında görünce çok kızar. İçten içe onun cesaretini takdir etse de iyi bir ders vermeyi de ihmal etmez.

Prut Nehri'ni geçemeyen ordunun imdadına ise yaptığı muazzam köprüyle Mimar Sinan yetişir. Şehzade Mustafa ise Rümeysa'nın, Gabriella'nın kardeşi olduğunu öğrenir. Rümeysa verdiği kararla Mustafa'nın dikkatini çeker. Akdeniz'deki tehlikeyi haber alan Mustafa, ani bir kararla şimşekleri üzerine çeker.

Süleyman'ın yokluğunu fırsat bilen Şah Sultan için nihayet intikam vakti gelmiştir. Hürrem’e karşı kurulan sinsi bir planı devreye sokar. Hürrem, haremin nizamını korumaya çalışırken, Şah Sultan öyle bir şey yapar ki haremde tüm dengeler değişir. Muhteşem Yüzyıl, yeni bölümüyle 3 Nisan Çarşamba 20.00’de Star’da...