DİZİ / MUHTEŞEM YÜZYIL 62. BÖLÜM FOTO GALERİ

Muhteşem Yüzyıl dizisinin 62. bölüm özeti:

Saray Yasta!

Valide Sultan saraya veda ediyor. Topkapı Sarayı’nın üzerinde keder bulutları esiyor.Mahidevran haremin idaresini tamamen ele geçirecek mi? Hürrem, Mahidevran’ın yükselişine engel olabilecek mi? Daye, Valide Sultan’a karşı duyduğu vicdan azabının üstesinden gelebilecek mi? Hatice Sultan, İbrahim’in yasak aşkını öğrenecek mi?

Valide Sultan’ın vefatı bütün imparatorluğun yas havasına bürünmesine neden olur. Tüm hanedan karalara bürünür. Valide Sultan ihtişamlı bir törenle saraya veda eder. Sultan Süleyman’ın kederinin dağılması ise sanıldığı kadar kolay olmaz.

Valide Sultan’ın ardından haremin idaresi iyiden iyiye Mahidevran’a kalır... Mahidevran gözünü Valide Sultan’ın dairesine kadar diker. Ancak Hürrem’in eline verdiği kozun farkında değildir...

Valide Sultan’ın vefatına üzülenlerin başında Daye gelir. Daye, Valide Sultan’ın ölümün ardından haremde kalmak istemez. Sarayın dışında kendisine yeni bir hayat kurmaya çabalar. Lakin çektiği vicdan azabı Daye’nin peşini bırakmaz...

Nigar, Gülşah’ın göz hapsinde yaşamaktadır. Ama bulduğu ilk fırsatta kaçmayı başarır. Hatice, Valide Sultan’ın vefatı üzerine ayrıldığı sarayına döner. Hürrem vakit kaybetmeden onu ziyaret etmek ister. Hatice’nin hayatı bulduğu bir mektupla altüst olur.

Figani hakkında verilecek hükmün gecikmesi sıkıntı yaratır. İskender Çelebi’nin konuşmaları etkili olur. Sultan Süleyman İbrahim’den kararın bir an evvel verilmesini ister. İbrahim ise Figani’nin, Efendi Hazretleri’ne ulaşmak için elindeki tek şans olduğunun farkındadır. Figani’nin sorgusu ile bizzat alakadar olur.

Yayın Günü: 30 Mayıs Çarşamba
Yayın Saati: 20.00