DİZİ / BİR ZAMANLAR OSMANLI KIYAM 11. BÖLÜM FOTO GALERİ

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin 11. bölüm özeti:

Canseza’nın müdahalesiyle, Kasım Murat’ı bırakıp kaçar. Mirza sonunda yakalanmıştır. Hatice, durumdan memnun, Damat ise sinirlidir. Kasım yine yalanlarıyla Damat’ı Mirza’nın önemsiz bir casus olduğuna ikna eder. Casusu öldürüp onu önemli diye yutturacaklarını dahi söyler. Bunun üzerine Damat casusun gözetimine el koyar.

Canseza ise, aşkıyla intikamı arasında bocalamaktadır. Üstelik Murat’tan sonra Kasım’ın da güvenini kaybetmeye başlamıştır. Murat, Damat’ın Mirza’ya el koymasından önce onun cebinde bulduğu anahtarın açtığı kapının peşine düşmüştür.

Patrona, Kara Hasan’dan kurtulduktan sonra, onun adamlarının da kendisine katılmasıyla gücünü daha da arttırır. İspirizade’nin de telkiniyle, bu gücü artık halkı arkasına almak için kullanmaya başlar. Ancak Çeşmidil’le arası da gün geçtikçe kötüleşmektedir.

Bu durumu düzeltmekse, Çeşmidil’in aşkından yanıp tutuşan Muslu’ya düşecektir. Fatma, Damat’ın Şehnaz’a yakınlaşmaya başladığını fark edince, her zamanki fevri tavrı yerine, bu defa aklını kullanıp sonuca ulaşacaktır.

Mirza’yı öldürme planı istediği gibi sonuçlanmayan Kasım, Damat’ın şimşeklerini de üstüne çekmeye başlar. Çevresindeki çember giderek daralan Kasım, tam kaçmaya karar vermişken, Damat’ın onu saraya götürmesiyle iyice kapana kısılır. Mirza’nın söyleyecekleri ise o dahil herkesi çok şaşırtacaktır.

Bir Zamanlar Osmanlı, 21 Mayıs Pazartesi TRT 1’de…