DİZİ / BİR ZAMANLAR OSMANLI KIYAM 10. BÖLÜM FOTO GALERİ

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin 10. bölüm özeti:

Murat, Hatice Sultan’ın hizmetine girer. Onu bir sürpriz beklemektedir. Hatice Sultan, Murat’ı evlendirmeye karar verir. Üstelik gelin Canseza’dır. İki genç bir anda kendilerini evliliğin eşiğinde bulurlar. Bu zamansız ve istekleri dışında verilen karar birbirlerine davranışlarını da etkileyecektir.

Şehnaz’ın evini öğrenen Kasım, Mirza’nın karşı çıkmasına rağmen onu öldürmek yerine saraya sızacak bir casus olarak kullanmaya karar verir. Oğlunu kaybetme korkusuna rağmen Şehnaz bu haberi Hatice Sultan’a ulaştırınca, onun emriyle harekete geçen Murat, Mirza’ya tuzak kurup Kasım’ın planını bozar.

Murat’ın katıldığı bir sürek avı başlar. Kasım ise bir yandan gelişmelerden rahatsız olan Damat İbrahim Paşayı idare etmeye çalışırken bir yandan da Mirza’yı şehirden çıkarmak için planlar yapmaktadır.

Bunun için Patrona’yı kullanacaktır. Patrona ve Muslu yasaların kendilerine işlemediğini fark ederek esnafı haraca kesmeye başlamışlardır. Ancak önlerinde kendilerinden güçlü bir kabadayı olan Kara Hasan engeli vardır.

Çeşmidil Patrona’yla ilgili kurduğu evlilik hayallerinin gerçekleşmesinin zor olduğunu anladığı için üzülürken hiç beklemediği biri de ona ilgi duymaya başlar. Canseza ve Murat’ın düğün gecesi, Mirza’nın etrafındaki çember de iyice daralır. O gece, Kasım ve Murat, Mirza için ölümüne bir mücadeleye girişirler.

Bir Zamanlar Osmanlı “Kıyam”(10.Bölüm), 14 Mayıs Pazartesi TRT 1’de…