TÜRKİYE MÜNBİÇ’E GİRECEK Mİ?

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Türkiye, ABD Suriye'den çekilinceye kadar, Rusya ve İran'ın Suriye'de tek askeri kalmayıncaya kadar Suriye'de olacak.
Türkiye Koalisyon'un önemli bir parçası olarak, Koalisyon askerleri Suriye'yi terk edinceye kadar Suriye'den çıkmayacak.
Hepsinden önemlisi PYD/PKK Suriye'nin kuzeyinden süpürülüp, Türkiye için tehdit unsuru olmaktan çıkmadıkça, Türkiye de Suriye'den çıkmayacak.
İşte bu kadar basit.
Amerika ne dermiş, Avrupa ne düşünürmüş, BM tepki gösterir miymiş, Esed tehdit mi edermiş… Türkiye'nin umurunda bile değil.
Türkiye'nin umurunda olan kendi güvenliği, sınırlarının korunması ve Suriye'deki Müslümanların korkusuz yaşamasıdır.
Türkiye, bir hamlede saf dışı bırakılacak bir ülke değildir. Türkiye anlı-şanlı geçmişiyle, verdiği kurtuluş mücadelesiyle, ekonomik büyüklüğüyle, askeri gücünün caydırıcılığıyla bir dünya ülkesidir. Türkiye hepsinden önemlisi, 800 bin muvazzaf askerinin yanı sıra, 80 milyon gönüllü askeri bulunan, korkusuz bir millete sahip, kanla sulanmış bir coğrafyadır.
Amerika 10 bin kilometreden gelip, kendi güvenliği için Suriye'de at oynatıyor. Rusya beş bin kilometre öteden gelip, Suriye'de askeri üsler kurmuş. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri aynı şekilde sınırlarına binlerce kilometre uzaktaki Suriye'de efelik yapıyor. Oysa Türkiye, Suriye'nin sıfır noktasında bir sınır komşusu olarak, bu ülkelerin hepsinden daha çok kaygı duyma hakkına sahip. Nitekim, bu haklılığa dayanarak, Fırat Kalkanı, şimdi de Afrin operasyonları yapıldı. Terör tehdidi devam ettiğine göre sırada Münbiç var. Olmak zorunda. Cumhurbaşkanımız, “Suriye'de tek terörist kalmayıncaya dek bu operasyonlar sürecek” diyor. ABD bunu aklına yazmalı.
Aklı başında tüm Amerikalılar, Trump'ın PKK'ya verdiği desteği eleştiriyor.
Empati yapan her Amerikalı, “Türkiye'ye yanlış yaptık. Erdoğan haklı” diyor.
Para babası Soros bile, Trump'a “gidici” diyor.
Aklı evvel Trump, Türkiye gibi büyük bir müttefiki kaybetti.
İyiki de kaybetti. Zira ABD'nin gerçek yüzünü Türk Kamuoyu tüm çıplaklığıyla gördü ve ABD karşıtlığı yüzde 90'lara çıktı. Türkiye'nin Afrin Operasyonu'na destek verenlerin oranı da hemen hemen aynı. Yani ne kadar ABD karşıtı varsa, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını destekleyen o kadar kişi var.
CHP, siyaset yapmayı sürdürüyor. Afrin'deki askeri operasyona destek verirken, Batı ağzıyla Türkiye'nin destek verdiği, ÖSO'yu “terörist örgüt” olarak niteliyor ve ateşle oynuyor. Ne amaç güttüğünü CHP'ye sormak lazım.
Almanya Leopard tanklarının modernizasyonunu askıya almış. Cehenneme kadar yolları var.
Türkiye kendi tankını yapmaya başladı bile. Yakın bir gelecekte biz onlara satacağız.
ABD'nin kendi terör listesindeki PKK'ya silah yardımını sorgulamayıp, Türkiye'nin Afrin Operasyonu'nu sorgulama küstahlığını sergiliyor.
Allah ordumuzu muzaffer eylesin.
Amin.