TÜRKİYE’DEN NİYE KORKUYORLAR?

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Herkes soruyor?

“Ne olacak? Nereye gidiyoruz? Döviz durdurulabilecek mi?”

“ABD ile ilişkiler düzelecek mi?”

“Başımıza bir iş gelecek mi? Savaş mı çıkacak?”

Ve daha bir sürü soru.

Bütün bu soruların bir tek cevabı var:

“Uyuyan dev uyanırken haşerelerin panik yaşaması gayet doğaldır. Çünkü dev uyandıktan sonra başlarına ne gelebileceğini üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorlar”
Peki kimdir uyanan dev ve kimdir bu uyanıştan ürken haşerat?

Uyanan devin beyni Türkiye`dir. Elleri İslam dünyası, ayakları Türk dünyasıdır. Nefesinin yetiştiği ezilen, horlanan, aşağılanan her millet bu uyanan devin bir parçasıdır.
Özellikle İkinci Dünya Savaşı`ndan sonra, dünyanın yönetimi için kurgulanan, ABD eksenli planlar, yetmiş yıldır tıkır tıkır işlemektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, enerji kaynakları, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri, global şirketler aracılığıyla, ABD sermayesine ve kurmayı düşündükleri dünya devleti projesine hizmet etmek için sömürülmektedir.
Bu sömürü düzeni için gerekli her türlü alt yapı hazırlanmıştır. Dolar bir dünya parası haline getirilmiş, ülkelerin ithalat-ihracat düzeni, dolayısıyla ekonomik dengeleri dolar üzerine kurularak, bu ülkeleri üzerinde mali kontrol, dolayısıyla mali baskı imkanı doğmuştur.

Birleşmiş Milletler, NATO, Dünya Bankası, İMF, Avrupa Birliği, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Lahey Adalet Divanı gibi uluslararası kuruluşlar, hep ABD eksenli, Siyonist-Evangelist kurgulamanın ekonomik ve siyasal tetikçileri olarak görevlerini eksiksiz yerine getirmiştir.

Bütün bu siyasal ve ekonomik silahlar aracılığıyla, dünya ikiye bölünmüştür: ABD ve ötekiler. Ötekiler de kendi arasında ikiye ayrılmıştır. ABD`nin kan bağı-din bağı olan ötekiler ve ABD ile hiçbir genetik yakınlığı olmayan en alttaki ötekiler. Birinci ötekilerin ABD`den çok fazla çekinmesine gerek yoktur. Çünkü çoğu planları birlikte kurgularlar. “Koalisyon” adı altında, ABD`nin taşeronluğunu bunlar yapar. Pastanın en büyük diliminin ABD`ye ait olmasına, taşeron karı verildiği sürece hiçbir itirazları yoktur. Zaten ABD de, çoğu işi taşeronlara havale eder ve kendisi en tepede sadece verdiği talimatların kontrolü için gözlem yapar. Bu şekilde yüz yıldır, dünyanın ikinci ötekisi olan büyük çoğunluğun ağzından lokmasını, elinden işini, ülkesinden özgürlüğünü istedikleri gibi alıp verebilirler.

ABD ve taşeronları, hedefe koydukları ülkelerde, ipi kendi ellerinde olan terör örgütleri yaratırlar. Etnik grupları kaşıyarak ve çoğu zaman gizliden çatışan tüm gruplara silah ve para yardımında bulunarak, iç savaş çıkarırlar. En büyük silahları ise, bu ülkeleri borçlandırmaktır. En çok da, Silah ve ilaç sektörü ile girerler piyasaya. Açtıkları nakit krediler ise daha verilmeden borçlarından mahsup edilir.

İşte uyanmaya başlayan dev, ABD ve birinci ötekilerin tekerine çomak sokacağı için tehlikelidir. Uyanan dev neden Türkiye`dir. Neden Türkiye`den çekinmekte ve saldırmaktadırlar? Türkiye`nin iki özelliği yeter korkuları için. Birincisi, Türklük-İslamlık olgusu, ikincisi ise tarih olgusu.

Müslüman Türkler, tarihte yaptıklarını yine yapabilirler.

Bunu onlar bizden iyi biliyor ve belki de bizden daha çok inanıyor.

Onun için çok korkuyorlar.