ABD-PYD-PKK-İSRAİL DOSTLUĞU

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Terör destekçisi ABD, bir türlü yalanlarından ve provokasyonlarından vaz geçmiyor.

ABD Başkanı Trump yaklaşık üç hafta önce sürpriz bir şekilde, Suriye`den ABD askerlerini çekeceklerini açıkladı. Herkes için bu karar sürpriz oldu. Her ne kadar Trump ABD seçim kampanyasında Suriye`den çekilmeyi vaat etmişse de bu sözünü yerine getirebileceğini kimse tahmin etmiyordu. Çünkü, Suriye`de suların iyice ısındığı, Doğu Akdeniz`de enerji kaynaklarının ortaya çıktığı bir dönemde ABD`nin kuzu kuzu, “Suriye`den gidiyorum” demesi pek inandırıcı değildi.

ABD`nin çekilme kararına şüpheyle bakanların ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.

Trump`ın çekilme kararının ardından Başta ABD senatosu ve Pentagon olmak üzere, bölgede emelleri olan herkes karşı çıktı. Hele hele, PYD/PKK ve İsrail nerdeyse ağıt yaktı. Nihayetinde Amerika dilinin altındaki baklayı çıkardı. PYD`nin güvenliğini sağlamadan bölgeden ayrılmayacaklardı. Kime karşı? Türkiye`ye karşı. Yani Türkiye`den PYD`ye dokunmama garantisi alırlarsa gideceklerdi. Aksi halde bu PKK uzantısı teröristleri korumak için Suriye`de kalmaya devam edeceklerdi.

Anlaşıldı ki ABD`nin bu apar topar duyurduğu çekilme kararı, Türkiye`nin Fırat`ın doğusuna yapacağı operasyonu ötelemeye dönük bir ön alma. Bunda başaralı oldu mu derseniz, evet kısmen başarılı oldu. Çünkü Türkiye`nin Münbiç`e yapacağı operasyon için geri sayım başlamıştı. ABD ya Münbiç`ten çekilecekti ya da PYD`yi Münbiç`ten çekecekti.
ABD Kürtleri sadece PKK ve PYD`den ibaret sanıyor.

Oysa PKK ve PYD bugüne kadar en çok Kürtlere zulmetmiş iki yapışık terör örgütüdür. PKK`ya karşı Irak, Türkiye ve Suriye`deki Kürtleri koruyan kollayan ise her zaman Türkiye olmuştur. Suriye`den Türkiye`ye gelen mülteciler arasında on binlerce Kürt olduğunu da kimse unutmasın. PYD, boşluktan yararlanarak, Suriye`de Kürtlere ödeyemeyecekleri sözüm ona vergiler yüklüyor, on dört yaşındaki çocukları Türk askeriyle savaşmak üzere dağlara çıkarıyor. Bugün Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğusunda, PKK ve onun siyasi uzantısı HDP sürekli güç kaybediyorsa, bunun nedeni, bölge halkının PKK`yı, HDP`yi hiçbir zaman kendi temsilcisi olarak görmediğindendir. Baskı ve sindirme sona erdikçe PKK ve onun siyasi uzantıları da bölgede yok olup gideceklerdir.

Irak`ın Kuzeyinde bağımsız bir Kürt devletini ilan ettiremeyen ABD ve İsrail, Suriye`nin kuzeyinde uydu ve kukla bir Kürt devleti kurdurmayı çıkarlarına daha uygun buluyor. Özellikle İsrail için hayati önemdeki bu provoke edilebilir kukla devlet fikrinden vazgeçmiş değiller. Bir şekilde Esad`ı da buna ikna etmeye çalıştıkları görülüyor. ABD`nin boşaltacağı Münbiç`e rejim askerlerini davet eden PYD`nin aslında Esad rejimi ile de dirsek temasını hiç kaybetmediği ve kimi emirleri doğrudan Esad`dan aldığı gün9 gibi ortaya çıkıyor.

Gelinen noktada Suriye`de at izi it izine karışmış, kimin elinin kimin cebinde olduğu belirsizleşmiştir. Bölgede amaçları ortada olan, niyetini gizlemeyen tek ülke Türkiye`dir. Türkiye, bir yandan Suriye`nin toprak bütünlüğünü en sık vurgulayan ülke olurken, diğer yandan Suriye`de bulunmasının tek sebebinin terör örgütüne karşı ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak olduğunu ısrarla vurgulamaktadır.

Peki Trump`ı Suriye konusunda baskı altına alanlar kimdir?

İsrail ve ABD`deki Proteston Evangelistler. İsrail, ABD`deki tüm baskı unsurlarını Evangelistler aracılığıyla harekete geçirir. İşte ABD`nin Suriyee`den çekilme konusunda geri adım atmasında da İsrail, Trump`a Evangelist baskı unsurlarını kullanarak etkili olmuştur. ABD Başkan Yardımsı Mike Pense`nin, sıkı bir Evangelist olduğunu ve Trump üzerindeki en etkili siyasetçi olduğunu biliyoruz. Şimdi Trump, bir kez daha Siyonizme ve Evangelistlere boyun eğiyor.

ABD öte yandan Türkiye`yi oyalama taktiklerini sürdürüyor. Üç buçuk milyar dolarlık Patriot anlaşmasını masaya koyuyor ve S-400`lerden Türkiye`yi vazgeçirmeye çalışıyor. Ama kazın ayağı öyle değil. Türkiye her türlü olasılığa hazırlanmış güçlü bir ülkedir. Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasının yerli üretim ayağı var. Eğer Türkiye bu konuda Rusya ile anlaşırsa, ki öyle görünüyor. S-400`leri farklı bir patent ile Türkiye`de üretebilir. Aynı zamanda işine gelirse, Patriotları da alır.