ABD NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Bir yandan Amerika Türkiye`yi sıkıştırmaya çalışırken, diğer yandan, Avrupa, Amerika`ya destek verme eğiliminde.

Önce İsviçre Vatan Haini Can Dündar`ı Nobel Barış Ödülü`ne aday gösterdi. Şimdi ise Avrupa Konseyi`nin VCLAV Havel, insan Hakları Ödülü`nü, Türkiye`de FETÖ`den yargılanan bir terör zanlısına vermesi, Batı`nın gerçek niyetini açığa vurmasından başka bir şey değildir.

Türkiye, Avrupa Konseyi`ne sert bir nota gönderdi. “Terörü yüreklendiren” bu yaklaşımı reddettiğimizi açıkladık.

Sanki görünmez bir el (Aslında son derece görünür. Ama yaklaşımlar sinsice olduğunda o el kendini görünmez zanneder), inceden inceye, Türkiye`yi ABD ve Avrupa ile çatıştırma gayreti içinde.

Almanya`da 3 bin PKK`lı var.

En az 3 bin de FETÖ`cüyü ekleyin buna.

Can Dündar`a sahip çıkan Avrupa.

Sabancı`nın katiline sahip çıkan Avrupa.

DHKP-C`yi 1970`lerden beri kollayıp gözeten Avrupa.

“Ermeni soykırımı vardır” diyen, Orhan Pomuk`a Nobel sunan Avrupa.

FETÖ`nün elebaşına Pensilvanya`da saray tahsis eden Amerika.

Zekeriya Öz`e, Celal Kara`ya kucak açan Almanya.

Türk Bakanı, aşağılamaya kalkan Hollanda.

Camilerin kundaklanmasına, Müslümanların katledilmesine sessiz kalan Avrupa.

Suriyeli mültecilerle ilgili verdiği sözü tutmayan Avrupa.


Şimdi gelin de, bu Avrupa ve bu Amerika ile “Onur” lu bir ilişki sürdürün.

Türkiye`nin yargı bağımsızlığını hiçe sayan, bir çalışanı (üstelik Türk) tutuklandı diye ortalığı ayağa kaldıran Amerika, Zafer Çağlayan için yakalama kararı çıkarırken, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı`nı tutuklarken bunları hiç düşünmüyor. Türkiye`de darbe yaptırmakla yargılanan Fethullah Gülen`e ve Amerika`ya sığınan yüzlerce adamına sahip çıkarken, bunun Türkiye üzerinde ABD ile ilgili nasıl bir travmaya yol açacağını hiç hesaba katmıyor.



ABD, son yıllarda Ortadoğu`da çok ciddi politik ve stratejik hatalar yapıyor.

Türkiye`yi kaybetmek ABD`ye ve Batı`ya hiçbir şey kazandırmaz. Ama Türkiye, ABD ve Avrupa`dan görmediği, işbirliği ve gerçek anlamda stratejik ortaklığı, Rusya`da bulması durumunda, bu bölgesel işbirliğinden çok şey kazanabilir.

Eğer ABD ve Avrupa, Türkiye`ye bir müdahalenin, bir iç savaş çıkarmanın, ileri aşamada Türkiye`yi işgal etmenin hesapları içindeyse, bilmeliler ki bu saatten sonra bu hesap tutmaz. Şu ana kadar Ortadoğu`da piyonları halleden Haçlı dünyası, gözünü vezire ve şaha diktiyse, bunun çok ama çok büyük bedeli olacağını, dimyata pirince giderken evdeki bulgurun da kaybedilebileceğini hesaba katmalı.

Eğer ABD ve Avrupa`nın, Türkiye ile ilgili bu ipe sapa gelmez politikaları devam ederse, Türkiye`nin atacağı ilk adım Sahghay Beşli`sine girmek olacaktır. İkinci adımsa, Türkiye, Rusya, İran, Irak, Katar ve Suriye arasında imzalanacak yeni bir güvenlik-işbirliği anlaşmasıdır. Belki de bu anlaşmanın tohumları çoktan atılmıştır ve önümüzdeki günlerde/aylarda bu beş ülke masaya oturacaktır. Ve bundan sonra ABD, bu ülkelerden birine müdahalede bulunduğunda, üçüncü dünya savaşının düğmesine basacağını bilmelidir. Şu ana kadar vekaletler üzerinden zaten devam eden Üçüncü Dünya Savaşı yayıldığında ABD de dahil hiçbir batı ülkesi güvende olmayacaktır.