Yılbaşı İçin Hindiler Pazarda

Küçükçekmece Belediyesi, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla Halkalı ' da bulunan hindi pazarlarını denetledi. Hindilerin sağlık durumunu kontrol eden Belediye veterineri Hekim Çiğdem Eral, vatandaşları hindi alırken tüylerinin parlak olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Küçükçekmece Belediyesi Yılbaşı Halkalı 


Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Fatih Caddesi'nde Yılbaşı için kurulan hindi satış alanını zabıta personeli ile veteriner hekim eşliğimde denetledi. Yetkililer, hindilerin bulunduğu koşulları ve sağlık durumlarını yerinde inceleyerek rapor tuttu.

Hindilerin sağlık durumunu denetleyen Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Çiğdem Eral, “Hindiler bu yılda yılbaşına hazırlık olarak burada yine pazarlar konuldu. Sağlık konusunda bir sıkıntı yok. Hepsi Tekirdağ civarından geldi. Sağlık raporları var, herhangi bir sıkıntıları yok. Veteriner hekim tarafından hepsinin kontrolü yapılmış hindilerdir. Sağlıklı hindide ilk başta genel görüntüye bakıyoruz. Tüylerinin parlak, hayvanın çevreye karşı dikkatinin açık olması, gözlerde ve burunda akıntı olmamasına dikkat ediyoruz. Alıcılar bu özelliklere dikkat edebilirler” dedi.

Hindi etinin beyaz et grubu arasında çok tercih edildiğini belirten Eral, “Hindi artık daha da önde. İnsanlar hindi etini daha yoğun tercih ediyorlar. Sağlıklı bir et grubu. Denetimler aralıklarla devam edecek. Hindiler kontrolümüz altında olacak” şeklinde konuştu.

Hindi satıcısı Zeynel Abidin kaçar ise, sağlıklı hindilerin kanatlarının altının sarı ve tüylerinin parlak olması gerektiğini söyledi. Kaçar, ayrıca satışlarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Hindiler yılbaşına kadar alıcılarını bekliyor.
4 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı