Yetiştirme Yurdu Sakinlerinin Ağaç Dikme Sevinci

Kütahya'da Sevgi Evlerinde ve Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler ağaç dikme heyecanını yaşadılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kütahya Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurdu sakinleri Kütahya-Eskişehir karayolunun Sofça Köyü mevkiinde ağaç dikti. 100 kadar öğrenci ve öğretmenlerinin ağaç dikme töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Ruhi Çokan, proje kapsamında 14 bin genç, 14 bin fidan kampanyasının devam ettiğini bildirdi. Çokan açıklamasında şunları söyledi; ' Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında her ilde bir hatıra ormanı oluşturulması planlanmıştır. Plan dahilinde Orman Bölge Müdürlüğümüzün uygun gördüğü bu alanda Hatıra Ormanını oluşturuyoruz. Bilindiği gibi her bir ağaç 17 kişinin oksijenini sağlamaktadır. Bu anlamda ağaç dikme ve orman oldukça önemlidir. Hatıra ormanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum ' diye konuştu.
Yetiştirme Yurdu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri 


Ağaç dikme etkinliğine katılan Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit de ağacın ve ormanın önemine değindi. Eryiğit, ' Orman bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesillerin bize emanetidir ' düsturuyla hareket ediyoruz. Orman ve su İşleri Bakanlığı olarak biz bu yıl 43 kurum ve kuruluşla protokol imzaladık. Bunlardan birisi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Kütahya ilimiz orman bakımından oldukça zengin bir il. Bizim hedefimiz ormanları korumak ve geliştirmek, bakımlı ve verimli hale dönüştürmektir. Biz geçen yıl Kütahya'nın tarihinde en büyük ağaçlandırma rekorunu 4 milyon ağaç dikerek kırdık. Bunların 650 bin adedine yakınını köylere yakın yerlere, ceviz, badem, mahlep ve fıstık olmak üzere meyva ağacı diktik. Bu sayede köylülerimiz 4-5 yıl sonra kendilerine ek gelir elde etmiş olacaklar. Bu seneki hedefimiz toplam 8 milyon fidan dikmektir. İnşallah biz bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle ağaç dikme fırsatı bulduğumuz için ayrıca mutluyum. İnşallah daha çevreci ve yeşile duyarlı bir nesil yetişmekte ' şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından geçilen ağaç dikme töreninde öğrenciler adeta birbirleriyle yarıştılar. Ağaç dikmenin keyfini yaşadıklarını ifade eden Kütahya Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurdu sakini öğrenciler yeşili korumanın ve doğaya sahip çıkmanın gerektiği mesajını verdiler.
26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı