Yemeklerini 'kara kış'ta aç kalan hayvanlarla paylaşıyorlar - AĞRI

Yemeklerini "kara kış"ta aç kalan hayvanlarla paylaşıyorlar - AĞRI - Okullardan ve öğrencilerden detay görüntü - Yemeklerini yiyen öğrencilerin artıkları toplaması - Toplanan yiyeceklerin barınağa getirilmesi - Köpeklerle öğrencilerin oyunlarından görüntü - Öğrenciler ve Milli Eğitim Müdürü Tekin ile röportaj Yemeklerini "kara kış"ta aç kalan hayvanlarla paylaşıyorlar - Kış mevsiminin çetin geçtiği Ağrı 'da, liselerin pansiyonlarında kalan öğrenciler, yemeklerini barınak ve sokaklardaki hayvanlar ile paylaşıyor - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin: - "Hem hayvanlarımızın açlık çekmemesi hem atık projemize destek sağlanması hem de öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak için böyle proje yaptık" - Spor Lisesi öğrencilerden Akın Yılmaz: - "Herkesin yiyeceğini çöpe atmamasını, hayvanlara vermesini istiyorum. İnanın kaybedeceğimiz bir şey olmaz hatta sevap kazanırız"AĞRI (AA) - Yurtta kara kışın en sert geçtiği illerden Ağrı 'da, liselerin pansiyonlarında kalan öğrenciler, yemeklerinin artan kısmını toplayarak barınak ve sokaktaki hayvanlara veriyor.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Sıfır Atık" projesi kapsamında hayata geçirilen uygulamada, ildeki 17 pansiyonda kalan öğrenciler günlük yemeklerinin artan kısmını barınaklardaki ve sokaklardaki hayvanlar için topluyor.Proje kapsamında sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden artan yiyecekleri okulun bir bölümünde toplayan öğrenciler, bu yiyecekleri okula gelen Ağrı Belediyesi ekiplerine teslim ediyor.17 pansiyonda toplanan yiyecekleri öncelikle belediye bünyesindeki Hayvan Barınağı ve Bakımevi'ne getiren ekipler, buradaki hayvanları besliyor.Daha sonra artan yiyecekleri sokaklarda dolaşarak belirli noktalara bırakan ekipler, bu sayede sahipsiz ve yiyecek arayan sokak hayvanlarını doyurabiliyor.Proje kapsamında bugün topladıkları yemek artıklarını barınağa getiren Ağrı Spor Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, bir taraftan tedavi gören köpeklerle oyun oynarken diğer yandan hayvanları besledi.Öğrencilerle barınağa gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin de hayvanlara öğrencilerle yiyecek dağıttı.
- "Hayvanlarımız açlık çekmesin"Müdürlük olarak güzel bir uygulamaya imza attıklarını belirten Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Sıfır Atık" projesi kapsamında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Söz konusu projeyi anlatan Tekin, "Öğrenciler, toplanan yiyecekleri barınakta kalan hayvanlara getirip onları kendi elleriyle besledi. Bunun dışında öğrencilerimiz atık yiyeceklerden doğal gübre elde etmek amacıyla kompost oluşturmuştur. Kış şartlarının uzun sürmesi ve ağır geçmesi sebebiyle özellikle sokakta kalan hayvanların beslenme şansı yok. Biz de bir farkındalık yaratalım dedik. Hem hayvanlarımız açlık çekmemesi hem atık projemize destek sağlanması hem de öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak için böyle proje yaptık." diye konuştu.
- "Yiyecekleri çöpe atmayın, hayvanlara verin" çağrısıSpor Lisesinde eğitim gören Akın Yılmaz ise sokaklarda hayvanların aç kalıp zarar görebileceğini belirterek, bundan dolayı mutsuz olduğunu ifade etti.
Evlerde bazı insanların yemeklerinin yarısını çöpe attığını anlatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:"İnsanlarımız attıkları yemekleri barınağa verip hayvanları beslemeyi düşünmüyor, bu hoş değil. Bu hayvanlar yazın bir şekilde yiyecek bulabiliyor ama kışın bulamıyor. Okulumuzda bu uygulama başladığında hoşuma gitti. En azından bizim yiyemediğimiz yiyecekleri hayvanlar yiyecek. Herkesin yiyeceğini çöpe atmamasını, hayvanlara vermesini istiyorum. İnanın kaybedeceğimiz bir şey olmaz hatta sevap kazanırız."
Muhabir Farkındalık Öğrenciler Hayvan Sevgisi Sokak Hayvanları 

7 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı