Yaralı kızıl şahine şantiye çalışanları sahip çıktı

Yaralı şehinin incelenmesi
Karayolları Yol Çalışması Bulduk Hayvan Hayvanat Bahçesi 

-Kırık ve darbeli bölgelerin tespit edilmesi
-şantiye içinden alınması
-Şahin'in etrafı süzmesi ve teday
-Şantiye yetkilisi Emel Akgül Yıldız röp.
-Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin ile röp
-Çetin'in şantiye çalışanlarının elini sıkıp teşekkür etmesi

( MERSİN )- Karayolları ekiplerinin bulduğu yaralı kızıl şahin tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edildi MERSİN

- Mersin'in Erdemli ilçesinde karayolu şantiyesi çalışanları, buldukları 4 yaşındaki yaralı kızıl şahini Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etti. İlçeye bağlı tarihi ve tristik Kızkalesi'nde yol çalışması yapan karayolları ekipleri çalışma esnasında yaralı bir kızıl şahin buldu. Duyarlı çalışanlar şahini şantiyeye getirdi, ardından da Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine ulaşıp yardım istendi. Bunun üzerine ekipler Kızkalesi'ndeki şantiyeye gelerek yaralı kızıl şahini teslim aldı. Şantiye yetkilisi Emel Akgül Yıldız, "Burada çalışan mesai arkadaşlarımız, şahini buldu. Kanadının kırık olduğunu gördük, çok üzüldük. Neticede yaşam döngüsü içerisinde yeri olan bir hayvan. Yeniden doğaya, rehabilite edilip yeniden doğaya salıverilmesini istedik. Doğa korumayı aradık. Rehabilite edilip tekrar doğaya salınması için güvenli ellere şimdi teslim ettiğimize inanıyoruz. Umarız her şey yolunda gider ve doğaya salınır, çok mutlu oluruz" dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin ise kuşu inceleyerek yaralı bölgenin tespitini yaptı. Çetin, "Karayolu şantiyesinden duyarlı arkadaşlarımız bizleri aradı. Çalışma esnasında yarılı bir şahin bulduklarını söylediler. Bizde ekip arkadaşlarımızla geldik buraya. Bu yaralı şahini teslim alıyoruz. Yaptığımız ön incelemede, kanadında kırık olduğunu tespit ettik. Yaralı şahinimize anlaşmalı olduğumuz Tarsus'deki hayvanat bahçesine göndereceğiz. Burada tedavisini yapacağız. Tedavi edildikten sona tekrar doğaya salacağız" diye konuştu.
Vatandaşlardan yaban hayvanları konusunda duyarlılık beklediklerini aktaran Çetin, bu şekilde yaralı hayvanların yetkililere bildirilmesini istedi. Kızıl şahinlerin koruma altında olduğunu da ifade eden Çetin, "Yaptığımız araştırmada, incelememizde kızıl şahin olduğunu tespit ettik. Kızıl şahin nesli tükenen hayvanlar arasındadır. Ve korumamız altındadır" şeklinde konuştu.
Teslim alınan 4 yaşındaki yaralı kızıl şahin tedavisi yapılmak üzere Tarsus ilçesinde hayvanat bahçesine gönderildi.
13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı