Yalnızçam'ın turizm yatırımı meyvesini bu yıl verecek - ARDAHAN

- Sarı çam ormanlarından detay - Telesiyej hattından detay - Diğer hatlardan görüntü - Sezonu bekleyen Telesiyejler'den detay - Yalnızçam Kayak Merkezinin karlı zirvesinden detay - Yalnızcam Oteli ve konaklama mekanları - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci'nin konuşması - Vali Mehmet Emin bilmez'in konuşmasıYalnızçam'ın turizm yatırımı meyvesini bu yıl verecek - Ardahan 'daki Yalnızçam Dağı'nda yer alan kayak merkezinde geçen yıl Avrupa Birliği desteğiyle yapılan 3 kilometrelik modern telesiyej hattı, bu yıl kayakseverlere tam kapasite hizmet verecek - Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez:"Şu an kayak merkezimiz, dünyadaki yarışmalara hazırlanan profesyonel sporculara da hizmet verebilecek kaliteye kavuştu. Ana pistin yanı sıra yan pistleri de açıyoruz. İnşallah bu yıl profesyonel bir hizmet vereceğiz" - ATSO Başkanı Çetin Demirci:"Bu tesis gerek yaz gerekse kış turizmine büyük katkısı olacak bir tesistir. Burası aynı zamanda yüksek irtifaya da sahip bir tesis. Burayı sadece kış turizmi olarak görmüyoruz"ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Doğu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslar'ın buluşma noktasında yer alan Ardahan 'daki Yalnızçam Dağı'ndaki kayak merkezinde, geçen yıl yapılan 3 kilometrelik modern telesiyej hattı, bu yıl konuklarını tam kapasiteyle ağırlayacak.Kentte geçen yıl Avrupa Birliği (AB) desteğiyle Yalnızçam Dağı'na inşa edilen yaklaşık 6,2 milyon avro maliyetli turizm projesi, bölgedeki kış ve yaz turizmi beklentilerini attırdı.Doğu Anadolu ve Karadeniz'in yanı sıra, Kafkaslar'a da hitap edebilecek bir noktada yer alan Yalnızçam Dağı'ndaki kayak merkezinde yapılan, geçen yıl sezon sonunda bir süre deneme amaçlı hizmet veren modern tesis, bu yıl kayakseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.Türkiye'nin en modern telesiyej hatlarından biri olarak nitelendirilen proje, geçen yıl deneme amaçlı gösterdiği faaliyeti başarıyla gerçekleştirdi.Bu yıl tam kapasite hizmete girecek projedeki telesiyej hattı, üstü kapalı olması dolayısıyla, zirveye çıkan konuklarına hem kışın hem de yazın konforlu hizmet verecek. Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalnızçam Kayak Merkezi'nin Ardahan için çok önemli bir turizm merkezi olacağını söyledi.

Geçen yıl sezon sonu olması dolayısıyla modern telesiyej hattının gerekli hizmeti veremediğini dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:"Proje sezon sonunda tamamlandı ama pistte kayak olmadı. Şu an kayak merkezimiz, dünyadaki yarışmalara hazırlanan profesyonel sporculara da hizmet verebilecek kaliteye kavuştu. Ana pistin yanı sıra yan pistleri de açıyoruz. İnşallah bu yıl profesyonel bir hizmet vereceğiz." - Yalnızçam, Palandöken ve Cıbıltepe ile yarışacak kapasitedeVali Bilmez, Yalnızçam'ın, Erzurum'daki Palandöken ve Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe kayak merkezleri ile yarışabilecek nitelikte olacağını ifade etti.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci de söz konusu projenin, şimdiye kadar bölgeye yapılan en önemli turizm yatırımı olduğunu söyledi.

Yapılan yatırımla Yalnızçam bölgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilmesinin önemli bir adım olduğunu anlatan Demirci, bölgenin yatırımcı alacak bir konuma geldiğini kaydetti.
Yalnızçam'ın konumu itibariyle gelecek vadeden bir bölge olduğunu ifade eden Demirci, "Hava hattı 3 kilometre. Saatte 800 kişi taşıyabilen bir sistem. Hava hattının ulaştığı uzunluk ise 4,5 kilometre. Ama bu kayak merkezimizde ayrıca 1,5 ve 600 metre uzunlukta pistlerimizde mevcut. Bu pistlerimizde genellikle acemi kayakçılar için yapılmış." dedi.
Kayak merkezinde hali hazırda 73 yatak kapasiteli bir otelin de mevcut olduğunu belirten Demirci, "Bu tesis, gerek yaz gerekse de kış turizmine büyük katkısı olacak bir tesistir. Burası aynı zamanda yüksek irtifaya da sahip bir tesis. Burayı sadece kış turizmi olarak görmüyoruz. Yaz turizmine ve sporcular için ideal bir kamp merkezi de olabilecek bir potansiyele sahip." diye konuştu.

Kış Turizmi Kayak Merkezi Muhabir Yatırımcı Nitelik 

2 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı