Yağmur Duası Bitti, Yağmur Başladı

Nevşehir'de yağmur duasına çıkan çiftçiler, ellerini semaya açarak, ürünleri için rahmet diledi. Çiftçiler duayı tamamlandıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutuldu.
Sağnak Yağmur Yağmur Duası Allah 


Merkeze bağlı Alacaşar köyünde yapılan yağmur duasına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Burada konuşan Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, eğer ayrılığa düşmez, kin, nefret, haset ve fesada hayatımızda yer vermezsek, bu iyi halinizi devam ettirirsek, Allah'ın da rahmetini devam ettireceğini söyledi.

Emekli imam Mehmet Yazgı, vatandaşlara yağmur duası hakkında bilgi verdi. Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz ise ihlas ve samimiyet konularına değindi. Konuşmaların ardından, bütün eller yağmur için semaya kalktı. Bereketli bir yılın geçirilmesi için emekli imam Mehmet Yazgı dua yaptı. Duada vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Dua sonrası ilköğretim okulu bahçesinde öğle namazı kılındı. Namaz sonrası yemeklerin yenilmesinin ardından yağmur yağmaya başladı.

Alacaşar köyü Muhtarı Tahir Aslan, ' Yağış olmayınca yağmur duasını yapmaya karar verdik. Allah'a şükür yağmurlar birkaç gündür yağmaya devam ediyor. Katılımlarından dolayı köy halkına ve İl Müftümüz Yakup Öztürk hocamıza teşekkür ediyorum. ' dedi.

Duayı tamamlandıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutulan çiftçiler büyük sevinç yaşadı.

10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı