Üsküdar’dan Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’a Tam Destek

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, anket sonuçlarına göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın 10 Ağustos ' ta Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve belediye meclis üyeleri Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri ' nde bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a desteklerini açıkladı.
Türkiye Cumhuriyeti Belediye Başkanı Üsküdar Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


Türkiye ' nin demokratikleşme anlamında önemli mesafeler katettiğini belirten Türkmen, bu süre zarfında çeşitli komplolarla karşı karşıya kaldıklarını ancak 12 yılda bu komploları boşa çıkardıklarını söyledi.

Türkmen, Türkiye'nin bulunduğu Anadolu coğrafyasının dünya siyasi tarihinde çok da huzurlu bir coğrafya olmadığını ifade ederek, ' Dünyanın gözü, kulağı, dünyanın birtakım güçlü devletlerinin arzusu aslında Ortadoğu coğrafyasında Anadoludur. Bizler dünyanın bir köşesine sıkışmış kendi kendine yaşayan, kendi kendine kalmayı hedefleyen bir ülke değiliz. Biz iddialı bir milletiz. Ekonomik, siyasi, sosyal kültürel, sanatsal anlamda bu coğrafyanın önemli iddialı ülkelerinden birisiyiz. Bu iddiamızın oluşturduğu hedef, coğrafyamızın içinde bulunduğu şartlar ne yazık ki bu 91 yıllık yolculuğumuzda ülke ve millet olarak çeşitli sıkıntılar yaşamımıza sebep olmuştur. Öyle ki şu anda AK Parti hükümeti 62. hükümetttir. Bu demektir ki her 1,5 yıla bir hükümet sığmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde 1,5 yıllık ömürlü hükümetlerle istikrarı, başarıyı, kalkınmayı sağlamanız mümkün değildir ' diye konuştu.
Türkiye'nin 2002 yılından bu yana katettiği mesafe ve seviyenin siyasi tarihinde ezber bozduğunu vurgulayan Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü:

' 2002 yılından itibaren ekonomide, sanayide, ticarette, siyasette, alt ve üst yapıda, sağlıkta, enerjide... Dolayısıyla terazinin bir kefesine son 12 yılı, diğer kefesine 80 yılı koyduğumuzda hangi alanda olursa olsun son yıllarda yapılanlar daha fazladır. Şimdi Cumhurbaşkanı adayımız ve Başbakanımıza diktatör yakıştırması yapmaya çalışıyorlar. Aslında onlarda biliyorlar. Ülkenin demokratikleşme anlamında ne kadar ciddi adımlar atıldığını ama bu milletin yararına bir projeleri olmayanlar, devamlı karalama, iftira, şantajla siyaset yapmaya, siyaset üretmeye çalışıyorlar. Ama milletimizin yenilenmeye yönelik arzusu, hedefi, iştahı bütün bu komploları 12 yıldır boşa çıkardı. Bugün yapılan kamuoyu anketleri bu işin ilk turda biteceği yönündedir. 10 Ağustos'ta bu millet yeni bir tarih yazacaktır. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde cumhurbaşkanını bu millet kendi elleriyle seçecek. Bu bile başlı başına bir tarihtir ' .

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı vizyon belgesini hatırlatan Türkmen, ' 10 Ağustos gerçekten Türkiye'nin siyasi tarihinde yeni bir yolculuğun başladığı tarih olacaktır. Bir milat olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan'ın Yeni Türkiye Yolunda başlıklı vizyon belgesinin üç ana başlığı var. Nedir? Demokratik, müreffeh ve öncü Türkiye... Bu 10 Ağustos'tan sonra bu yolculuğa ayrı bir hedefle, ayrı bir heyecanla devam edilecek demektir. Bizim hiçbir endişemiz yoktur. Sayın cumhurbaşkanı adayımız yüzde 50'lilerin üzerinde bir oyla ilk turda seçilecektir. Ama aslında yeni bir Türkiye'nin başlangıcı olacaktır ' şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı