Uşak'ta Müzeler Günü kutlandı

- Programdan detay - Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş'ın konuşmaları - Kil tabletlere yazı yazılmasından detaylar - Fotoğraf sergisinden detaylarUŞAK (AA) - Uşak Müzeler Günü dolayısıyla Arkeoloji Müzesi'nde etkinlik yapıldı. Uşak Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Uşak Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, ilin tarihi değerlerinin tanıtılmasında geç kalındığını söyledi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin bölgenin tarihsel sürecini tam anlamıyla yansıttığını kaydeden Demirbaş, vatandaşların müzeye ilgisinin yoğun olduğunu belirtti.
Uşak Arkeoloji Müzesi'nde bir çok döneme ait eserler olduğunu ifade eden Demirbaş, şu bilgileri verdi:"Modern mimari yapısı ve dizaynı ile 14 bin 500 metrekare yerleşkeye sahip Uşak Arkeoloji Müzesi, envanterinde bulunan yaklaşık 43 bin tarihi eserin 2 bine yakını ziyaretçiye açık. Müzemizdeki bu eserler, büyük bir özenle seçilmiş olup kronolojik bir sıra takip edilerek sergilenmekte. Paleolitik çağdan günümüze kadar her döneme ait eserlerin bulunduğu müzemizde Akmonia, Selçikler, Sebastopolis antik kentlerinden eserlerin yanı sıra sikke bölümünde Osmanlı Bankası ve Darphanesi canlandırması var. Müzede şüphesiz ki en dikkat çekici, ziyaretçilerin ilgi odağı ve merak edilen eserler Karun Hazineleri..."Konuşmaların ardından protokol üyelerine Akad dilinde kil tabletlere yazı yazma öğretildi ve Müzelerin Kıymetlisi Kutsal Emanetler fotoğraf sergisi gezildi.Daha sonra "Kültürel merkezler olarak müzeler" konferansı yapıldı.
Mimari Fotoğraf Sergisi Ziyaretçiler Kronoloji Konferans 

21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlandı