Üniversitede Su Savaşı!

Ege Üniversitesi'nin Bahar Şenlikleri kapsamında öğrenciler arasında su savaşı düzenlendi. Saatlerce kampusun her köşesinde süren su savaşında yaklaşık 14 ton suyun kullanıldı.
Sosyoloji Ege Üniversitesi Edebiyat Bahar Şenlikleri 

Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında kampusun her köşesinde yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı su savaşında eğlenceli anlar yaşandı. Su savaşına damacana ve kovası ile gelen öğrencilerinde olduğu gözlenirken, derslerine giden öğrencilerde savaştan nasibini aldı. Yaklaşık 1000 su tabancasının kullanıldığı su savaşında kampusun her köşesine dağılan öğrenciler, saatlerce su savaşının tadını çıkarttılar. Su dolum bölgesine uzak olan öğrenciler okul içerisindeki çeşmeleri ve süs havuzlarından da yararlandı.

Saatlerdir su savaşı içerisinde olduğunu belirten Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Melike Abasıyanık; ' Hafta sonu denize gitmiştik. Güneşin altında baya yanmıştık. Bu su savaşı bizi serinletti. Zaten hava çok sıcak. kampusün her köşesinde savaştık. Çok eğlenceliydi ' diye konuştuktan sonra arkadaşları tarafından su saldırısına maruz kaldı.

Yaklaşık 30 personel su savaşı yapan öğrencilere su desteği sağlarken, savaş sonunda ıslanan öğrencilere tişört dağıtıldı. Yaklaşık 14 ton suyun kullanıldığı belirtilirken, su israfı yapılmadığının altını çizen yetkililer, suyun tamamen hijyenik testten geçmiş kuyu suyu olduğunun altını çizdi.
7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı