Uluslararası Sivas Turizm Kongresi - SİVAS

- Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi - Uluslararası Sivas Turizm Kongresi - Kongre başlangıcından görüntü - Vali Davut Gül'ün konuşması - CÜ Rektörü Alim Yıldız'ın konuşmasıUluslararası Sivas Turizm Kongresi - Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde bu yıl ilki gerçekleştirilen kongre, üç gün sürecek - Vali Gül:"Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Kış ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik"SİVAS (AA) - Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde başladı.
Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen kongrede, Sivas 'ın turizm potansiyeli ele alınacak.Vali Davut Gül, kongrede yaptığı konuşmada, Sivas 'ın birçok güzelliğinin olduğunu söyledi.

Hızlı trenle Sivas 'ın dışarıya daha çok açılacağını aktaran Gül, "Yaklaşık 2 milyon hemşehrimiz var. Bu çok büyük bir güç. Bunların Sivas ile bağları çok güçlü. Bu potansiyelin iyi kullanılması gerekiyor. Bizde başkasında olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Kış ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sizlerin de katkısıyla bir yol haritamız olacak." ifadelerini kullandı.Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da Sivas 'ın tarih ve kültür şehri olduğunu, kongrenin Sivas turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise kongrenin Sivas için önemine değinerek, "Turizm çok çeşitlendi. Sivas turizm açısından oldukça zengin. Bunları tanıtmamız gerekiyor. Bunun da bilimsel bir alt yapısının olması gerekiyor. Bu sempozyum sonunda güzel şeyler ortaya çıkacak ve Sivas turizmine önemli katkılar sağlanacak." diye konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise kısa vadede Sivas 'ın parmakla gösterilen ve tüm Türkiye'nin akın ettiği bir şehir olacağına inandığını dile getirdi.Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi verildi.
Kongrede "Güzellikleriyle Sivas " adlı sunum yapıldı.Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde 3 gün sürecek kongrede, çok sayıda oturum gerçekleştirilecek.
Parmak Lyon Gesi Termal Turizm 

23 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı